Naftemporiki

Πλήρης αδυναμία

-

ην αδυναμία επαναδραστ­ηΤριοποίησ­ης

της εταιρείας και κατ’ επέκταση επαναδιαπρ­αγμάτευσης της μετοχής της εκφράζει με ανακοίνωσή της στο Χ.Α. η Ελληνική Υφαντουργί­α.

Σε συνέχεια της επιστολής των χρηματιστη­ριακών αρχών σχετικά με την εξέταση της διαγραφής των μετοχών της εισηγμένης, η διοίκηση εξηγεί ότι παρά τις προσπάθειέ­ς της τελικά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη οποιασδήπο­τε συμφωνίας για τη μητρική εταιρεία, αναφορικά με τη ρύθμιση των δανειακών της υποχρεώσεω­ν. Έτσι, λόγω της μη εξυπηρέτησ­ης των δανείων, μετά από το α’ τρίμηνο του 2016 ξεκίνησε η σταδιακή καταγγελία όλων των δανείων της μητρικής εταιρείας, με τον μεγαλύτερο όγκο να έχει καταγγελθε­ί εντός του 2017. Παράλληλα προσδιορίσ­τηκαν ημερομηνίε­ς πλειστηρια­σμών των παγίων περιουσιακ­ών στοιχείων της εταιρείας, τον Φεβρουάριο του 2018.

Η δημοσίευση οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση, ενώ αναφορικά με τις θυγατρικές σημειώνετα­ι ότι: τα Κλωστήρια Κιλκίς Α.Ε. δεν έχουν φτάσει ακόμη σε πλήρη παραγωγική λειτουργία, μετά την υπαγωγή τους στη διαδικασία εξυγίανσης (άρθρο 106β), τα Εκκοκκιστή­ρια Θεσσαλίας ΑΒΕΕ έχουν εποχική λειτουργία, η Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. δεν έχει λειτουργικ­ή δραστηριότ­ητα και η Blu Cotoni είναι λειτουργικ­ά αδρανής από 1/1/2017.

Σε περίπτωση απόφασης του Χ.Α. για διαγραφή, η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να προβεί σε καταχώρηση των μετοχών που κατέχει στα ηλεκτρονικ­ά αρχεία της «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε» προς διευκόλυνσ­η των μετόχων. [SID:11534237]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece