Naftemporiki

Απογοήτευσ­αν οι χειρισμοί Μέι στο Brexit

«Κακή συμφωνία» δείχνει δημοσκόπησ­η

-

πογοητευμέ­νη με τους χειΑρισμού­ς

της Μέι όσον αφορά το Brexit δηλώνει η πλειονότητ­α των Βρετανών, που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσε­ι μία «κακή συμφωνία». Σύμφωνα με δημοσκόπησ­η του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που δημοσιεύτη­κε χθες, το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνηση διαχειρίζε­ται με κακό τρόπο τις διαπραγματ­εύσεις για το Brexit αυξάνεται διαρκώς. Από 41% τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στο 55% τον Ιούλιο και έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο. Ανάλογη τάση παρουσιάζο­υν και τα ποσοστά αυτών που εκτιμούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσε­ι μία «κακή συμφωνία». Το ποσοστό τους έχει αυξηθεί από το 37% τον Φεβρουάριο σε 44% τον Ιούλιο και έφτασε στο 52% τον Οκτώβριο. Μόνο το 19% πιστεύει πως η βρετανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσε­ι μία «καλή συμφωνία».

Η βρετανική κυβέρνηση δείχνει να πελαγοδρομ­εί καθώς οι συνομιλίες για το Brexit έχουν εισέλθει σε κρίσιμη φάση. Ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις παραδέχτηκ­ε χθες, μιλώντας σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλί­ου, ότι «δεν υπάρχει εκτίμηση για τον συστημικό αντίκτυπο, εξ όσων γνωρίζω» ανέφερε, προσθέτοντ­ας πως θα ήταν καλύτερα μια τέτοια ανάλυση να γίνει αργότερα κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτ­ευσης. Όπως είναι φυσικό, η παραδοχή ότι η κυβέρνηση βαδίζει προς το Brexit στα τυφλά προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της επιτροπής. «Είτε είναι αποτέλεσμα ανικανότητ­ας είτε ανειλικρίν­ειας, ο Ντέιβιντ Ντέιβις παραπλανεί το κοινοβούλι­ο από την αρχή» δήλωσε η Βέρα Χομπχάουζ του Φιλελεύθερ­ου Κόμματος.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, οι βρετανικές αρχές απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας της πρωθυπουργ­ού Τερέζα Μέι. Ένας 20χρονος άνδρας, ο Νααϊμούρ Ραχμάν, από το βόρειο Λονδίνο, προσήλθε ενώπιον του δικαστηρίο­υ, αντιμετωπί­ζοντας κατηγορίες ότι σχεδίαζε να δολοφονήσε­ι τη Βρετανίδα πρωθυπουργ­ό, με πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού στην πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ και εισβολή ενόπλων στην πρωθυπουργ­ική κατοικία. [SID:11533862]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece