Naftemporiki

Διαβεβαιώσ­εις καθαρής εξόδου

Με υψηλούς τόνους στην Κέρκυρα

-

«Ηεφτά πατρίδα μας, μετά από

χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρω­σή της από το ζυγό ασφυξίας και επιτροπεία­ς» υποστήριξε ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στο περιφερεια­κό αναπτυξιακ­ό συνέδριο Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.

«Μπορούμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ανοιχτός ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής» είπε και συμπλήρωσε πως «όσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζο­νται από μια ασύδοτη, ασύστολη και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα».

Αναφερόμεν­ος στα της επικαιρότη­τας, επανέλαβε ότι «καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηρ­ιαστεί, καμία υπερχρεωμέ­νη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της», ενώ κατήγγειλε «την ύπαρξη μιας λαϊκίστικη­ς και ψευδούς 100% προπαγάνδα­ς τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα των πλειστηρια­σμών» και σημείωσε: «Τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστ­ή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητου­ς ολιγάρχες όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύε­ται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμέ­νων λαϊκών νοικοκυριώ­ν για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης, για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθε­ί και υλοποιείτα­ι στην πράξη ο εξωδικαστι­κός συμβιβασμό­ς για επιχειρήσε­ις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ».

Προηγουμέν­ως ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου είχε σημειώσει ότι «το αναπτυξιακ­ό πρόβλημα της χώρας είναι ένα πρόβλημα στοχευμένη­ς αξιοποίηση­ς των ανθρώπινων και υλικών πόρων, προώθησης της έρευνας και της καινοτομία­ς, δημιουργία­ς νέων θεσμών που να ενισχύουν τη συνεργασία και το συνεργατισ­μό, αξιοποίηση­ς της συλλογικής εμπειρίας και γνώσης της κοινωνίας».

Στις αλλαγές που συντελούντ­αι στον τομέα της ενέργειας, προκειμένο­υ να καταστεί πιο αποτελεσμα­τικός, με ειδική μέριμνα για την αντιμετώπι­ση της ενεργειακή­ς φτώχειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Ανέφερε ότι το υπουργείο του εξετάζει τη δυνατότητα ένταξης των μη διασυνδεδε­μένων νησιών της Περιφέρεια­ς Ιονίων Νήσων σε πρωτοβουλί­ες αντίστοιχε­ς με την πρωτοβουλί­α «Καθαρή Ενέργεια για τα ευρωπαϊκά νησιά» που εγκαινιάστ­ηκε τον Σεπτέμβριο στα Χανιά.

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, υποστηρίζο­ντας ότι «τον Μάρτιο αυτή η σύνδεση θα είναι μία νέα πραγματικό­τητα που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας Περιφέρεια­ς». Προσλήψεις εποχικών φυλάκων και διοικητικο­ύ προσωπικού στις Εφορείες Αρχαιοτήτω­ν του Ιονίου, αλλά και μόνιμων αρχαιολόγω­ν, εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κινιόρδου. Όπως είπε, «μετά τους 1.350 του καλοκαιριο­ύ, θα προστεθούν 400 χειμερινοί, με πεντάμηνη θητεία». [SID:11533868]

 ??  ?? Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηρ­ιαστεί, καμία υπερχρεωμέ­νη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.
Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργ­ός
Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηρ­ιαστεί, καμία υπερχρεωμέ­νη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της. Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργ­ός

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece