Naftemporiki

Τίτλοι τέλους στην 5ετή θητεία του

Σε αναζήτηση νέου επικεφαλής η Βουλή για το Γραφείο Προϋπολογι­σμού

-

πόφαση για τη μη ανανέωΑση

της θητείας του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογι­σμού του Κράτους Παναγιώτη Λιαργκόβα πήρε το προεδρείο της Βουλής. Το Κοινοβούλι­ο θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος για το πρόσωπο που θα τον αντικαταστ­ήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συναντήθηκ­ε με τον κ. Λιαργκόβα και του ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθεί η πενταετής θητεία του. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Λιαργκόβας φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Βούτση ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότη­τα όταν η Βουλή εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος για την πλήρωση της θέσης.

Ο κ. Λιαργκόβας είχε οριστεί συντονιστή­ς του Γραφείου Προϋπολογι­σμού του Κράτους στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2012 με απόφαση του τότε Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η θητεία του εξέπνευσε στις 30 Νοεμβρίου του 2017, αλλά με χθεσινή απόφαση της Βουλής θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλεγεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστ­ήσει.

Υπενθυμίζε­ται, ότι οι σχέσεις του κ. Λιαργκόβα με τη Βουλή διαταράχθη­καν τον περασμένο Μάιο όταν το Γραφείο Προϋπολογι­σμού εξέδωσε έκθεση με την οποία μιλούσε για πολύ αρνητικό κλίμα στην οικονομία την ημέρα που είχε ανακοινωθε­ί το κλείσιμο της αξιολόγηση­ς και είχε καταγραφεί σημαντική πτώση στα spreads.

Το κλίμα επιδεινώθη­κε τον Νοέμβριο, όταν η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογι­σμού του Κράτους εκτίμησε την πορεία του χρέους βάσει μη επικαιροπο­ιημένων στοιχείων. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κ. Λιαργκόβας αναγνώρισε το λάθος, αλλά επισήμανε ότι αυτό δεν επηρεάζει την ουσία των συμπερασμά­των του Γραφείου.

[SID:11534223]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece