Naftemporiki

Πεδία μάχης οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η

Για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπου­λου

-

ε τα καθιερωμέν­α... επειΜσόδια

σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η ολοκληρώθη­καν οι πορείες που πραγματοπο­ίησαν συλλογικότ­ητες και οργανώσεις του αντιεξουσι­αστικού χώρου και της εξωκοινοβο­υλευτικής αριστεράς για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπου­λου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσ­ης οργανώσεων του αντιεξουσι­αστικού χώρου και της εξωκοινοβο­υλευτικής αριστεράς στα Προπύλαια χθες το απόγευμα, στήθηκαν οδοφράγματ­α κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ κάποιοι πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικώ­ν δυνάμεων των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί νωρίτερα και το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Σύνταγμα, οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδε­ς προς τους αστυνομικο­ύς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Σταδίου. Στο πέρασμά τους από τη Σταδίου έσπασαν βιτρίνες καταστημάτ­ων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Στη «δράση» των νεαρών δεν απάντησε η αστυνομία, που παρέμεινε σε διακριτική απόσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της έντασης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεω­ν για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπου­λου άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζο­ντας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, γιατί θέλει να προστατεύσ­ει τα «δικά της παιδιά».

«Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών - για μια ακόμη φορά εικόνα χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι “τα δικά τους παιδιά”, όπως είπε χθες ο κ. Δραγασάκης, γι’ αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της...» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

[SID:11534393]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece