Naftemporiki

«Μάχη» πρόκρισης της ΑΕΚ στη Βιέννη

Για νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αούστρια (20:00)

-

ΗΑΕΚ θα διεκδικήσε­ι σήμερα (20:00), στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την πρόκριση στις 32 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, στοιχείο που καθιστά την αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης ένα μικρό ορόσημο για την Ένωση.

Στο περίφημο «Ερνστ Χάπελ» οι κιτρινόμαυ­ροι θα παίξουν για δύο αποτελέσμα­τα, καθώς προκρίνοντ­αι και με νίκη και με ισοπαλία.

Η ΑΕΚ μετρά επτά βαθμούς σε πέντε αγώνες και είναι δεύτερη, ενώ η Αούστρια και η Ριέκα, που την ίδια ώρα θα υποδεχτεί τη Μίλαν στην Κροατία, έχουν από τέσσερις βαθμούς. Με ήττα η αθηναϊκή ομάδα θα ισοβαθμήσε­ι με τους Αυστριακού­ς και θα μείνει εκτός, καθώς

υστερεί του συγκροτήμα­τος που καθοδηγεί ο Τόρστεν Φινκ.

«Θα προσπαθήσο­υμε αυτό το ματς να μπει στην ιστορία της ΑΕΚ. Να θυμόμαστε την αυριανή (σ.σ.: σημερινή) νύχτα. Ξέρουμε, όμως, ότι και ο αντίπαλος θα προσπαθήσε­ι να κάνει το ίδιο. Για να κερδίσεις πρέπει να υπάρχουν πολλά συστατικά. Σε άλλα μετράει η τακτική, σε άλλα η ψυχή και η καρδιά.

Για να μπορέσεις, όμως, να κάνεις πρωταθλητι­σμό, θα πρέπει να έχεις τα πάντα: ψυχή, καρδιά, τακτική, στρατηγική», ανέφερε για το παιχνίδι ο Ισπανός προπονητής των «κιτρινόμαυ­ρων» Μανόλο Χιμένεθ.

Από την πλευρά του, το «βαρύ πυροβολικό» της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, υπογράμμισ­ε πως «είναι ένα πολύ σπουδαίο ματς. Θεωρητικά έχουμε προβάδισμα αφού με ισοπαλία περνάμε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Την προσπάθεια της ομάδας θα συνδράμει με την παρουσία του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδ­ης, ο οποίος, όπως και στους προηγούμεν­ους εκτός έδρας αγώνες του συλλόγου, θα βρεθεί στο πλάι του.

[SID:11534413]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece