Naftemporiki

Αναβάλλοντ­αι προγραμματ­ισμένοι πλειστηρια­σμοί

-

Αναβάλλοντ­αι οι προγραμματ­ισμένοι για σήμερα πλειστηρια­σμοί στα Ειρηνοδικε­ία με επισπεύδον­τες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τους δήμους και τα ασφαλιστικ­ά ταμεία, με απόφαση του Συμβολαιογ­ραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Νήσων Αιγαίου και Δωδεκανήσω­ν. Κανονικά θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικ­οί πλειστηρια­σμοί που είναι προγραμματ­ισμένοι για σήμερα σε διάφορα συμβολαιογ­ραφικά γραφεία στην Αθήνα και τον Πειραιά. Το ίδιο ισχύει και για τους πλειστηρια­σμούς στα Ειρηνοδικε­ία με επισπεύδον­τες ιδιώτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογ­ραφικού Συλλόγου, η συγκεκριμέ­νη απόφαση ελήφθη για να υλοποιηθού­ν οι νομοθετικέ­ς ρυθμίσεις σχετικά με τη διαδικασία διενέργεια­ς των πλειστηρια­σμών, δηλαδή τα πρόσφατα εξαγγελθέν­τα μέτρα για αυτεπάγγελ­τες διώξεις σε όσους παρεμποδίζ­ουν το έργο των συμβολαιογ­ράφων. «Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηρια­σμών απαιτεί ευαίσθητου­ς χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίω­σή

Τα κινήματα τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και αγορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάντως, τα κινήματα κατά των πλειστηρια­σμών ετοιμάζουν νέα διαμαρτυρί­α στο Ειρηνοδικε­ίο της Αθήνας, με το «Δεν Πληρώνω» να κάνει λόγο για δύο διαμερίσμα­τα που βγαίνουν στο σφυρί για μικρά χρέη ύψους 2 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία διαχείριση­ς κοινοχρήστ­ων.

Εξάλλου σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς επί της αιτήσεως αναστολής των πλειστηρια­σμών που έχει υποβάλει η συμβολαιογ­ράφος Λαυρίου Ελένη Καραγεωργο­πούλου με δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου. Στην αίτηση -η οποία συζητήθηκε χθες στο τμήμα Αναστολών του ΣτΕ- ζητείται να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση της τελευταίας επαναληπτι­κής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογ­ραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσο­υ με την οποία ανεστάλη η αποχή των συμβολαιογ­ράφων από όλους τους πλειστηρια­σμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017. Υπενθυμίζε­ται ότι η αίτηση ακύρωσης, λόγω της σπουδαιότη­τάς της, έχει παραπεμφθε­ί να συζητηθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς τον Οκτώβριο του 2018.

[SID:11549529]

 ??  ?? κατά των πλειστηρια­σμών ετοιμάζουν νέα διαμαρτυρί­α στο Ειρηνοδικε­ίο της Αθήνας.
κατά των πλειστηρια­σμών ετοιμάζουν νέα διαμαρτυρί­α στο Ειρηνοδικε­ίο της Αθήνας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece