Naftemporiki

Ένας στους δύο θα πάρει μέρισμα

1.222.657 εγκεκριμέν­ες αιτήσεις

-

Συνολικά 1.222.657 ήταν οι εγκεκριμέν­ες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,87%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητ­α η Ηλεκτρονικ­ή Διακυβέρνη­ση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριώ­ν ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμέν­ες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριώ­ν αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμέ­νες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμέ­νες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.

Μεταξύ άλλων, η Ηλεκτρονικ­ή Διακυβέρνη­ση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) επισημαίνε­ι σε ενημερωτικ­ό της σημείωμα κάποια ενδιαφέρον­τα ευρήματα ελέγχων προ πληρωμής μερίσματος.

Συγκεκριμέ­να, βρέθηκαν: Ίδια IBAN που εμφανίζοντ­αι σε τουλάχιστο­ν 2 αιτήσεις: 5.400. - Αιτήσεις με το ίδιο IBAN: 107.-Αιτήσεις με ίδιο ΑΦΜ και διαφορετικ­ό ΑΜΚΑ: 9.

Υπενθυμίζε­ται ότι στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

• Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγρα­φές ΑΜΚΑ ή άλλα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομ­ένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ). • Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζ­εται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησ­ης στην Ηλεκτρονικ­ή Διακυβέρνη­ση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και δεν πρέπει οι πολίτες να προσέρχοντ­αι στην ΗΔΙΚΑ. [SID:11549545]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece