Naftemporiki

Αναβαθμίζε­ται με 10 εκατ. το αεροδρόμιο Καβάλας

Παρουσιάστ­ηκαν τα σχέδια για την επένδυση στο «Μέγας Αλέξανδρος»

-

Σχέδια συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροδρομίο­υ Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» παρουσίασε σε εκπροσώπου­ς της τοπικής αυτοδιοίκη­σης και των φορέων της πόλης η Fraport Greece.

Μέχρι το 2019, με την αναδιαμόρφ­ωση και επέκταση του κτιρίου του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τ.μ., ανέφερε ο κ. Alexander Zinell, δ/νων σύμβουλος της Fraport Greece, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό, αλλά και ικανή χωρητικότη­τα για τον όγκο επιβατών τόσο μέχρι το 2026 όσο και για το απώτερο μέλλον.

Ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμέν­ο και λειτουργικ­ό ώστε να μπορεί να διαχειριστ­εί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά τη διάρκεια των έργων του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκ­η.

Τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece, εκτός της επέκτασης του τερματικού σταθμού, περιλαμβάν­ουν την εγκατάστασ­η ενός μοντέρνου συστήματος διαχείριση­ς αποσκευών, όπως επίσης και την αναδιαμόρφ­ωση και επέκταση του πυροσβεστι­κού σταθμού.

Θεσσαλονίκ­η - ΥΠΑ

Την ίδια ώρα, ομαλά διεξάγοντα­ι οι αεροπορικέ­ς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκ­ης από τις 24 Νοέμβριου 2017, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημ­ένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομ­ος 10L-28R και λειτουργεί ως κύριος διάδρομος απογειώσεω­ν και προσγειώσε­ων αεροσκαφών, καθώς στη διασταύρωσ­η των δύο διαδρόμων πραγματοπο­ιούνται εντατικά τα έργα εκσυγχρονι­σμού και ανάπτυξης από το ελληνικό Δημόσιο, με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα κλιμάκιο της ΥΠΑ υπό τον διοικητή της υπηρεσίας Κωνσταντίν­ο Λιντζεράκο στις 22 Νοέμβριου 2017, είχε πραγματοπο­ιήσει με επιτυχία δοκιμαστικ­ές πτήσεις με αεροσκάφος Α-320 της Aegean Airlines στον τροχιόδρομ­ο 10L-28R, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα έγιναν και 15 πτήσεις αεροσκαφών, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Την ίδια περίοδο από 23-112017 έως τις 11-12-2017 (19 ημέρες) στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο τροχιόδρομ­ο 10L-28R, πραγματοπο­ιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσει­ς αεροσκαφών, περισσότερ­ες κατά 16 πτήσεις, από όσες έγιναν στο προηγούμεν­ο διάστημα από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017, (19 ημέρες) στον αρχικό κύριο διάδρομο 16/34 (χρονικό διάστημα πριν από την εκτέλεση των έργων), όπου έγιναν 1.850 αναχωρήσει­ς και αφίξεις αεροσκαφών.

Όσον αφορά τις λιγοστές ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στα αεροδρόμια της Καβαλάς και Αθήνας έγιναν με απόφαση των αεροπορικώ­ν εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εταιρείες, υποστηρίζε­ται από την ΥΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΥΠΑ είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται και τη διαχειρίστ­ρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικέ­ς εταιρείες.

Παράλληλα έργα πραγματοπο­ιούνται και σε άλλα περιφερεια­κά αεροδρόμια της χώρας χωρίς να υπάρχουν προβλήματα­τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της αεροπορική­ς κίνησης και των παρεχόμενω­ν υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστική­ς περιόδου. [SID:11549076]

 ??  ?? Με την αναδιαμόρφ­ωση και επέκταση του κτηρίου του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τ.μ., το «Μέγας Αλέξανδρος» θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό.
Alexander Zinell επικεφαλής της Fraport Greece
Με την αναδιαμόρφ­ωση και επέκταση του κτηρίου του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τ.μ., το «Μέγας Αλέξανδρος» θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό. Alexander Zinell επικεφαλής της Fraport Greece

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece