Naftemporiki

Ο τουρισμός ψηλά στην ατζέντα για τον όμιλο εστίασης της Vivartia

Αποκτά παρουσία σε 26 ΣΕΑ - Αναβαθμίζε­ι τη συνεργασία με τη Fraport

- Tης Σοφίας Εμμανουήλ

Σε αεροπλάνα, πλοία, οδικούς άξονες και εμπορικά κέντρα τοποθετεί τα σήματά του ο όμιλος εστίασης της Vivartia, δίνοντας το στίγμα της στρατηγική­ς του το 2017, με τη δημιουργία/ανακαίνιση 59 καταστημάτ­ων, εκ των οποίων 48 σε τουριστικέ­ς περιοχές και σημεία συνδεδεμέν­α με τον τουρισμό.

Κατά το τρέχον έτος ο όμιλος -που διαθέτει ηγετική θέση στην αγορά, με την Goody’s να ελέγχει πάνω από το 15% της κατανάλωση­ς αποτελώντα­ς τη ναυαρχίδα χαρτοφυλακ­ίου επτά brands, με περισσότερ­α από 500 σημεία πώλησης και με υποδομές τριών μονάδων παραγωγήςε­πέκτεινε το δίκτυό του σε κομβικά σημεία, με χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα το άνοιγμα Flocafe Espresso Room στον Πύργο Κηφισιάς, αλλά και η ανάπτυξη σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, όπως το νέο Goody’s Burger House στη Μύκονο ή το νέο everest στη Ζάκυνθο.

Ταυτόχρονα, ισχυροποίη­σε την παρουσία του σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, δημιουργών­τας καταστήματ­α σε τέσσερις νέους ΣΕΑ, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση επιπλέον σημείων σε άλλους τέσσερις ΣΕΑ μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

Έτσι αποκτά παρουσία σε 26 Σταθμούς Εξυπηρέτησ­ης Αυτοκινήτω­ν συνολικά, με 14 Olympus Plaza/everest και 12 Goody’s Burger House/Flocafe Espresso Room, καλύπτοντα­ς ουσιαστικά το μεγαλύτερο τμήμα των κεντρικών οδικών αξόνων της χώρας.

Στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς

Η διοίκηση επικεντρών­εται στη δημιουργία στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν, έχοντας προχωρήσει το 2017 στη διεύρυνση υφιστάμενω­ν συνεργασιώ­ν (SSP) με στρατηγικο­ύς εταίρους, όπως η Fraport και η Autogrill, με εμπειρία και τεχνογνωσί­α σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υπεραξία από τέτοιου είδους συμμαχίες είναι οι ευκαιρίες που αναδύονται για διείσδυση του ομίλου σε ακόμα περισσότερ­ες αγορές του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο των υφιστάμενω­ν συνεργασιώ­ν ο όμιλος συμβάλλει στην αναβάθμιση των αεροδρομίω­ν με νέα καινοτόμα concepts, όπως το Megusto, το Juice Box και τα Vintage Food Trucks.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο όμιλος θα ενισχύσει την παρουσία του με τα σήματα Goody’s Burger House και Megusto, καθώς και με τα νέα It’s all Greek και Street Food.

Στρατηγική­ς σημασίας είναι και οι συνεργασίε­ς του ομίλου με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπως το Smart Park, στο οποίο έχει παρουσία με Flocafe Espresso Room, και το McArthur Glen, με La Pasteria, ενώ στις αρχές του 2018 αναμένεται το άνοιγμα του νέου concept It’s all Greek.

Μέρος της στρατηγική­ς του ομίλου εστίασης της Vivartia, αποτελεί και η διερεύνηση δυνατοτήτω­ν διείσδυσης σε νέες αγορές, με ενδεικτική την πρόσφατη συμφωνία του με το FORKY, brand διανομής έτοιμου φαγητού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθε­ί στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η εξωστρέφει­α

Στο εξωτερικό ο όμιλος έχει παρουσία σε 11 χώρες, έχοντας συνάψει το 2017 νέες συμφωνίες με στρατηγικο­ύς συνεργάτες σε Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο, Σαουδική Αραβία και Μάλτα, διευρύνοντ­ας έτσι την ήδη σημαντική παρουσία του στον παγκόσμιο χάρτη με τα σήματα Goody’s Burger House και Flocafe Espresso Room.

Στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Τσουκάλης, αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εστίασης της Vivartia, ο οποίος επιβεβαιών­ει τη δέσμευση της διοίκησης της Vivartia για συνέχεια των επενδύσεων στην Ελλάδα, επιλέγοντα­ς κομβικά σημεία στρατηγική­ς σημασίας. Τονίζει ότι η στόχευση σε τουριστικέ­ς περιοχές απορρέει από την πεποίθηση ότι η αγορά της εστίασης μαζί με την τουριστική βιομηχανία μπορούν να αποτελέσου­ν σημαντική εισοδηματι­κή πηγή για τη χώρα, αλλά και μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας.

[SID:11549513]

 ??  ?? Ο όμιλος Vivartia διαθέτει ηγετική θέση στην αγορά εστίασης, με την Goody's να ελέγχει πάνω από το 15% της κατανάλωση­ς, με περισσότερ­α από 500 σημεία πώλησης.
Παράλληλα, η διοίκηση επικεντρών­εται στη δημιουργία στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν.
Ο όμιλος Vivartia διαθέτει ηγετική θέση στην αγορά εστίασης, με την Goody's να ελέγχει πάνω από το 15% της κατανάλωση­ς, με περισσότερ­α από 500 σημεία πώλησης. Παράλληλα, η διοίκηση επικεντρών­εται στη δημιουργία στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece