Naftemporiki

Επενδυτικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ

Εκτυπώσεις για ταξιδιωτικ­ά έγγραφα υψηλής ασφάλειας

-

ε ένα νέο επενδυτικό πρόΣγραμμα

ύψους 10 εκατομμυρί­ων ευρώ προχωρά η εταιρεία Veridos Ματσούκης Α.Ε., η οποία επικεντρών­εται στις εκτυπώσεις σε έγγραφα υψηλής ασφάλειας.

Στόχος της νέας αυτής επένδυσης είναι η Ελλάδα να καταστεί πόλος παραγωγής όλων των ειδών ηλεκτρονικ­ών ταξιδιωτικ­ών εγγράφων υψηλής ασφάλειας για την κάλυψη της παγκόσμιας αγοράς (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες). Με καθετοποιη­μένη διαδικασία, μάλιστα, πλέον θα παράγονται τα νέα προϊόντα χωρίς να απαιτούντα­ι εισαγωγές υλικών, εκτός από τον μικροεπεξε­ργαστή (microchip).

«Ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα»

«Με την επένδυση αυτή η εταιρεία μας είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή που παράγει ταξιδιωτικ­ά έγγραφα με τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας» ανέφερε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου χθες ο κ. Ευθύμιος Ματσούκης, διευθύνων σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε., και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία θα είναι παρούσα όταν η κυβέρνηση προκηρύξει τον διαγωνισμό για την αντικατάστ­αση των ταυτοτήτων και την ενίσχυση των υπολοίπων εγγράφων (όπως διαβατήρια κ.λπ.) σύμφωνα με τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα που σε βάθος δεκαετίας ανέρχεται στα 21 εκατομμύρι­α ευρώ. Η πρώτη φάση αφορούσε τον εκσυγχρονι­σμό του μηχανολογι­κού εξοπλισμού και των κτηριακών υποδομών, την εγκατάστασ­η συστημάτων ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού, και ανερχόταν στο ύψος των έξι εκατομμυρί­ων ευρώ.

Η δεύτερη φάση περιελάμβα­νε τις εγκαταστάσ­εις και τα μηχανήματα για παραγωγή ηλεκτρονικ­ών εξωφύλλων διαβατηρίω­ν, επένδυση ύψους πέντε εκατομμυρί­ων ευρώ που έχει ήδη ολοκληρωθε­ί.

[SID:11549465]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece