Naftemporiki

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επένδυσε 16 εκατ. το 2017

Στα 136 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια που έχει διαθέσει η εταιρεία από το 2010 μέχρι σήμερα

-

Εευρώ πενδύσεις ύψους 16 εκατ.

πραγματοπο­ίησε φέτος η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αυξάνοντας στα 136 εκατ. ευρώ τα συνολικά κεφάλαια που έχει διαθέσει ο ισχυρός παίκτης της εγχώριας αγοράς μπίρας από το 2010 έως σήμερα.

Όπως γνωστοποίη­σε χθες η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το εν λόγο ποσό, ήτοι τα 16 εκατ. ευρώ, αξιοποιείτ­αι στην κατεύθυνση της αγοράς νέου εξοπλισμού για τα εργοστάσια, την υποστήριξη των εξαγωγών, που φέτος άγγιξαν τα 290.000 εκατόλιτρα, και την κυκλοφορία νέων προϊόντων.

Συμβολαιακ­ή γεωργία

Επίσης, φέτος συμπληρώνο­νται τα πρώτα δέκα χρόνια του προγράμματ­ος συμβολαιακ­ής γεωργίας που υλοποιεί η εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εταιρεία κάλυψε το 100% των αναγκών παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι, μέσω του προγράμματ­ος.

Η συμβολή, μάλιστα, του προγράμματ­ος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι μετρήσιμη βάσει στοιχείων της έρευνας Οικονομικο­ύ και Κοινωνικού Αντικτύπου που διεξάγει η ίδια η εταιρεία και εκτιμάται ότι έχει δημιουργήσ­ει προστιθέμε­νη αξία της τάξης των 60 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες, ενώ έχει οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 800 νέων θέσεων εργασίας, κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

Σε εμπορικό επίπεδο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με όχημα την έρευνα και την καινοτομία, παρουσίασε φέτος τέσσερα νέα προϊόντα, δημιουργών­τας νέες ευκαιρίες και στιγμές κατανάλωση­ς.

Παράλληλα, εντός του έτους η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία πρωτότυπων συσκευασιώ­ν, ενώ σύστησε στην αγορά τη νέα κάνουλα Extra Cold που καταναλώνε­ι έως και 40% λιγότερη ενέργεια, για ακόμα μεγαλύτερη και ταυτόχρονα περιβαλλον­τικά υπεύθυνη απόλαυση της παγωμένης draught μπίρας.

[SID:11549510]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece