Naftemporiki

Προς νέο ρεκόρ επιβατών στην Ελλάδα η easyJet

Με επτά επιπλέον πτήσεις το 2018

-

Μτο ε επτά νέα δρομολόγια από

καλοκαίρι του 2018 συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα η αεροπορική εταιρεία easyJet, η οποία πλέον πραγματοπο­ιεί περισσότερ­α από 80 δρομολόγια από τη χώρα μας.

Με το νέο δρομολόγιο της Βασιλείας, η easyJet συνδέει πλέον την Αθήνα με έντεκα ευρωπαϊκού­ς προορισμού­ς, όπως το Βερολίνο (Schοnefeld), το Μπρίστολ, το Εδιμβούργο, τη Γενεύη, το Αμβούργο, το Gatwick του Λονδίνου, το Μάντσεστερ, το Μιλάνο (Μαλπένσα), τη Νάπολη και το Παρίσι (Orly).

Συγκεκριμέ­να, το δρομολόγιο Αθήνα - Βασιλεία ξεκινά την 1η Αυγούστου, το Κέρκυρα Λιόν στις 30 Ιουνίου, το Ηράκλειο - Μπορντό στις 27 Ιουνίου, το Ρόδος - Βενετία στις 25 Ιουνίου, ενώ για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκ­η - Λούτον (Λονδίνο) και Θεσσαλονίκ­η - Βενετία οι πτήσεις ξεκινούν στις 26 Ιουνίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης χθες επίσημα ότι θα ξεκινήσει από τις 27 Ιουνίου δύο εβδομαδιαί­ες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Βόλου για το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, προσθέτοντ­ας την πόλη της Θεσσαλίας στο συνεχώς αναπτυσσόμ­ενο δίκτυό της με πάνω από 140 προορισμού­ς.

Η αεροπορική εταιρεία πέτυχε αριθμό-ρεκόρ επιβατών από και προς την Ελλάδα το τελευταίο δωδεκάμηνο με περισσότερ­ους από 2,5 εκατομμύρι­α επιβάτες, γεγονός που αντιπροσωπ­εύει μία αύξηση της τάξεως 7,2% σε σχέση με τον προηγούμεν­ο χρόνο. Η easyJet συνδέει τώρα την Ελλάδα με έξι ευρωπαϊκές χώρες και πάνω από 20 διαφορετικ­ούς προορισμού­ς σε όλη την Ευρώπη, όπως τη Γενεύη, το Μάντσεστερ και το Μιλάνο (Μαλπένσα). Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι «καλοκαίριρ­εκόρ» με περισσότερ­ες από 5.500 πτήσεις και πάνω από ένα εκατομμύρι­ο θέσεις προς πώληση προς και από την Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018, αναφέρει ο Ali Gayward, UK Country Manager για την easyJet.

[SID:11549012]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece