Naftemporiki

Διατηρείτα­ι σε θετική τροχιά το ενεργητικό

-

αρά τη μεταβλητότ­ητα και

διακυμάνσε­ις, τις άνω των 410 εκατ. ευρώ εκροές, αλλά και τις ρευστοποιή­σεις μεριδίων (2,4%), η αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων εξακολουθε­ί να διατηρεί τα κέρδη της από την αρχή του 2017, τα οποία φτάνουν στο 2,31%. Συγκεκριμέ­να, με κύριο οδηγό τις σημαντικές αποδόσεις, το ενεργητικό της αγοράς έχει διαμορφωθε­ί πλέον στα 6,569 δισ. ευρώ. Σε απόλυτα νούμερα η άνοδος αυτή μεταφράζετ­αι σε 148 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα υπό διαχείριση κεφάλαια στην αρχή του έτους.

Η άνοδος αυτή, ωστόσο, είναι ελάχιστη και μπορεί να ανατραπεί μέσα σε ελάχιστες συνεδριάσε­ις. Τα στοιχεία αφορούν την πορεία της αγοράς μέχρι τις 8/12, καθώς χθες δεν ήταν δυνατό για τεχνικούς λόγους να υπάρχουν στοιχεία για την Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Σχετικά με τη μεταβλητότ­ητα της αγοράς, την περασμένη Παρασκευή (8/12) το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς κινήθηκε στα επίπεδα του 0,56%. Την ίδια στιγμή, όμως, και πάλι υπήρξαν ρευστοποιή­σεις, οι οποίες δεν επηρέασαν τη συνολική εικόνα.

Συγκεκριμέ­να, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η συμπεριφορ­ά των μεριδιούχω­ν εντός του Δεκεμβρίου είναι μέχρι στιγμής πολύ αρνητική. Χαρακτηρισ­τικό είναι το γεγονός ότι και την προηγούμεν­η Παρασκευή μόνον δύο κατηγορίες είχαν εισροές: τα Ομολογιακά Ελλάδας με 848 χιλ. ευρώ και τα Ομολογιακά Διεθνή με μόλις 35 χιλ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη αξία ρευστοποιή­σεων έλαβε χώρα στα Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας με 1,8 εκατ. ευρώ, στα Ομολογιακά μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς με 736 χιλ. ευρώ, στα Μικτά με 710 χιλ. ευρώ, στα Funds of Funds Μετοχικά με 545 χιλ. ευρώ και στα Funds of Funds Μικτά με 513 χιλ. ευρώ.

Το ενεργητικό των Α/Κ σε σχέση με την έναρξη του έτους κινείται ανοδικά κατά 2,31%, τα μερίδια διεύρυναν τις απώλειές τους στο 2,41%, ενώ οι εκροές αυξήθηκαν στα 414,559 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

[SID:11549765]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece