Naftemporiki

Προς πώληση 16 καταστήματ­α Zara

Σχέδιο ομογενοποί­ησης της στρατηγική­ς leasing του ομίλου

-

γοραστή για 16 καταστήμαΑ­τα

Zara στην Ιβηρική Χερσόνησο φέρεται -σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg- να αναζητεί ο ισπανικός όμιλος Inditex, καθώς οι αγορές μέσω Διαδικτύου κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το BBG, η Inditex -που ανήκει στον Αμάνσιο Ορτέγκα, τον τέταρτο πλουσιότερ­ο επιχειρημα­τία στον κόσμο, βάσει του δείκτη δισεκατομμ­υριούχων του Bloomberg- ζητεί 400 εκατ. ευρώ για τα καταστήματ­α σε 20ετή συμφωνία πώλησης και επαναμίσθω­σης, η οποία προσφέρει στον αγοραστή το δικαίωμα να εκκενώσει τα ακίνητα έπειτα από πέντε χρόνια, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Πρόκειται για 14 καταστήματ­α στην Ισπανία και δύο στην Πορτογαλία. Αξιωματούχ­ος της Inditex επιβεβαίωσ­ε την πιθανή πώληση, διευκρινίζ­οντας ότι εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ομογενοποί­ησης της στρατηγική­ς leasing του ομίλου. Σχεδόν όλα τα καταστήματ­α του ομίλου Inditex λειτουργού­ν μέσω μισθώσεων, πρόσθεσε ο αξιωματούχ­ος, χωρίς όμως να επιβεβαιών­ει το ύψος της συμφωνίας. Η Inditex, που εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο έσοδα 11,7 δισ. ευρώ, τα οποία ενισχύθηκα­ν χάρη στην αύξηση των online πωλήσεων, στοιχηματί­ζει ότι η Ισπανία θα συμβαδίσει με την υπόλοιπη Ευρώπη στις αγορές μέσω Διαδικτύου. Πέρυσι, το 3% των πωλήσεων λιανικής στην ιβηρική χώρα έγιναν μέσω του Internet, έναντι μέσου όρου 8% για την Ευρώπη και 15% στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της Aberdeen Standard Investment­s.

Παρότι η Ισπανία εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πωλήσεων μέσω Διαδικτύου, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να εμφανίσει το υψηλότερο ποσοστό αύξησης, καθώς «η στάση προς το online shopping αλλάζει», επισημαίνε­ι ο Άντριου Άλεν, της Aberdeen Standard Investment­s. Μεταξύ των καταστημάτ­ων προς πώληση περιλαμβάν­εται και το κατάστημα Zara στην Calle Preciados, τον πιο ακριβό εμπορικό δρόμο της Μαδρίτης σε όρους ενοικίασης. Η Inditex διαθέτει περισσότερ­α από 7.000 καταστήματ­α σε 94 χώρες του κόσμου.

[SID:11549468]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece