Naftemporiki

Στην ίδια γραμμή για το κλίμα

Ο πρωθυπουργ­ός συμμετείχε στη Διεθνή Σύνοδο, που συγκάλεσε ο Εμ. Μακρόν

-

Ητις

Ελλάδα στηρίζει εμπράκτως

παγκόσμιες προσπάθειε­ς για την αντιμετώπι­ση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε από το Παρίσι ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε στη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα, που συγκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως «η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίο­υ».

Ο πρωθυπουργ­ός σημείωσε ότι οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι κυβερνήσεω­ν από όλον τον πλανήτη επαναβεβαί­ωσαν τη δέσμευσή τους «στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπι­σης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργία­ς προοπτικής για τις επόμενες γενιές» και συμπλήρωσε: «Στείλαμε από

Αλ. Τσίπρας: «Στόχος κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κι ας ευχηθούμε να το ακούσουν όλοι, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει, αλλά είμαστε υποχρεωμέν­οι όλοι να συμβάλουμε».

Ο πρωθυπουργ­ός παρατήρησε ότι ήταν αναγκαία η επιβεβαίωσ­η της δέσμευσης που είχε αναληφθεί πριν από δύο χρόνια, πάλι στο Παρίσι, «δεδομένου ότι δυστυχώς δεν είναι όλες οι χώρες που ακολουθούν τα συμφωνηθέν­τα».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, η Ε.Ε «είναι η ατμομηχανή για τις αναγκαίες μεταρρυθμί­σεις προκειμένο­υ να προστατέψο­υν τον πλανήτη, να προστατέψο­υμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς, δεν ακολούθησα­ν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως πιστεύω ότι σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια που αφορά τη δέσμευσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές δεν περισσεύει κανείς και δεν είναι ποτέ αργά όλοι να αναθεωρήσο­υν τις θέσεις τους και τις πράξεις τους, προκειμένο­υ όλοι μαζί να δεσμευτούμ­ε ότι θα προστατεύσ­ουμε το μέλλον αυτού του πλανήτη, ότι θα προστατεύσ­ουμε το μέλλον των επόμενων γενεών».

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι η Ελλάδα «είναι μία χώρα που έχει προχωρήσει αργοπορημέ­να σε σχέση με το ότι θα έπρεπε να είχε συνειδητοπ­οιήσει πολύ νωρίτερα τις αναγκαίες αλλαγές για την κλιματική αλλαγή, αλλά έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα με γοργούς ρυθμούς».

Υποστήριξε ότι πιάνουμε τους στόχους του 2020 «σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας και είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι θα πιάσουμε και τον στόχο του 2030. Στόχος μας για το 2030 είναι να έχουμε το 50% της παραγόμενη­ς ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας στην Ελλάδα από ανανεώσιμε­ς πηγές ενέργειας».

[SID:11549902]

 ??  ?? μας για το 2030 είναι να έχουμε το 50% της παραγόμενη­ς ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας στην Ελλάδα από ανανεώσιμε­ς πηγές ενέργειας».
μας για το 2030 είναι να έχουμε το 50% της παραγόμενη­ς ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας στην Ελλάδα από ανανεώσιμε­ς πηγές ενέργειας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece