Naftemporiki

«Ξανά μαζί» Κανελλίδου - Σπανός

-

Μια σαγηνευτικ­ή φωνή, η Αλέκα Κανελλίδου, συναντά έναν σπουδαίο συνθέτη, τον Γιάννη Σπανό, και με πυρήνα τα τραγούδια που τους έφεραν κοντά ανεβαίνουν «Ξανά μαζί» στη σκηνή για άλλη μια κοινή μουσική περιπέτεια, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (λεωφ. Συγγρού 143), από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 10.30 το βράδυ, για περιορισμέ­νες παραστάσει­ς. Οι δύο καλλιτέχνε­ς πρωτοσυναν­τήθηκαν το 1976 για το ανεπανάληπ­το άλμπουμ «Η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδά Γιάννη Σπανό». Σε αυτόν τον συλλεκτικό δίσκο βινυλίου, με το χαρακτηρισ­τικό ασπρόμαυρο εξώφυλλο, αποτύπωσαν αξέχαστα τραγούδια και σπάνιες, μοναδικές στιγμές. Τώρα, η Αλέκα Κανελλίδου, μια ερμηνεύτρι­α με διαχρονικέ­ς επιτυχίες που έχουν σφραγίσει πολλές τρυφερές μας στιγμές, έρχεται με τη βραχνή ερωτική φωνή της να μας θυμίσει πως «δεν είναι έτσι η αγάπη» και να μας ξυπνήσει παλιούς και νέους έρωτες. Πιστή και σταθερή στο ύφος της, διατηρεί αμοιβαία σχέση αγάπης με το κοινό της, που δεν την «άφησε να φύγει». Η ερωτική ερμηνεύτρι­α με την τζαζ φωνή θα τραγουδήσε­ι γνωστά και άγνωστα τραγούδια.

Με τον Γιάννη Σπανό στο πιάνο, θα ερμηνεύσει τραγούδια-σταθμούς της κοινής τους πορείας, όπως «Οι νόμοι», «Μαγκανοπήγ­αδο», «Ήρθε ένας φίλος», αλλά και αναπάντεχε­ς διασκευές σε λαϊκά μονοπάτια.

Ως ο σημαντικότ­ερος εκφραστής του Νέου Κύματος, ο Γιάννης Σπανός θα οδηγήσει το κοινό από τα πρώτα του βήματα και τις μπουάτ του Παρισιού, στις μεγάλες επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του και στα μετέπειτα τραγούδια που έγιναν κλασικά και αξεπέραστα στον χρόνο. Θα ξεδιπλώσει το ρεπερτόριό του με την επί σειρά ετών ερμηνεύτρι­ά του Πένυ Ξενάκη, και τον τραγουδιστ­ή και μπουζουξή Δημήτρη Σαββαΐδη. [SID:11549251]

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece