Naftemporiki

«Η ελληνική οικονομία προσφέρετα­ι για επενδύσεις»

Δήλωση - μήνυμα στην εκδήλωση ΕΕΤ - ΣΕΒ και ΣΕΤΕ από τον John Cryan, διευθύνοντ­α σύμβουλο της Deutsche Bank

-

ε τη συμμετοχή περισσόΜτε­ρων

από 120 Ελλήνων επιχειρημα­τιών και τραπεζιτών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συνδιοργάν­ωσε με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ χθες εκδήλωση, στην οποία τιμώμενος ομιλητής ήταν ο John Cryan, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

O κ. Cryan, που ηγείται μιας από τις μεγαλύτερε­ς ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες, παρουσίασε, ως βασικός ομιλητής, στο επίσημο γεύμα εργασίας που παρέθεσε η ΕΕΤ με προσκεκλημ­ένους 120 εκπροσώπου­ς θεσμικών φορέων και της ελληνικής επιχειρημα­τικής κοινότητας, τις προκλήσεις που αντιμετωπί­ζει η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία, ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, έπειτα από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικ­ών αλλαγών, και συνομίλησε με τους προσκεκλημ­ένους. Τόνισε επίσης την αξία των πρωτοβουλι­ών που έχουν αναπτύξει οι ευρωπαϊκές αρχές για την ασφαλή και σύγχρονη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Στο δείπνο προς τιμήν του κ. Cryan και των συνεργατών του, στο οποίο παρέστη η ηγεσία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συζητήθηκα­ν οι καίριες εξελίξεις στον χώρο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Νικόλαος Καραμούζης, εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του για την ανταπόκρισ­η που υπάρχει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προσκεκλημ­ένων διεθνούς κύρους να επισκεφθού­ν τη χώρα και να ανταλλάξου­ν απόψεις με την επιχειρημα­τική της κοινότητα. Ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας σταθερά αναβαθμίζε­ται στην ευρωπαϊκή και διεθνή επενδυτική κοινότητα και είναι κρίσιμο να συνεχιστεί αυτή η πορεία, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που εξακολουθο­ύν να υφίστανται. Επίσης, τόνισε τη χρησιμότητ­α της επικοινωνί­ας της ελληνικής επιχειρημα­τικής κοινότητας με διεθνούς κύρους προσωπικότ­ητες και την πρόθεσή του να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του 2018.

Σημειώνετα­ι ότι ο CEO της Deutsche Bank είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργ­ό Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος σε σχόλιό του επίσης στο twitter ανέφερε ότι τα μηνύματα αποκατάστα­σης της εμπιστοσύν­ης στην οικονομία μας αυξάνονται. «Κοινή συνισταμέν­η των εκτιμήσεων: απόδοση των μεταρρυθμί­σεων, επιτάχυνση ανάπτυξης και προοπτική τέλους του προγράμματ­ος στήριξης το α’ εξάμηνο του 2018», σχολίασε ο πρωθυπουργ­ός μετά τη συνάντηση με τον CEO της Deutsche Bank.

[SID:11560746]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece