Naftemporiki

Κατοχύρωση επιπέδων και αγοραστικά σήματα

-

III «Η προηγούμεν­η εβδομάδα στο Χ.Α. έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 4%, με ημερήσια αγοραστικά σήματα και στους υπόλοιπους δείκτες εκτός του τραπεζικού. Ο τραπεζικός κλάδος συνέχισε με υπεραπόδοσ­η, καταφέρνον­τας να γυρίσει από μεγάλες απώλειες σε μικρά κέρδη από τις αρχές του έτους. Το μεγάλο γύρισμα στον κλάδο μας δείχνει ότι δεν πρέπει απλά να λαμβάνουμε υπ’ όψιν short θέσεις από μεγάλα funds, επειδή στο παρελθόν κέρδισαν, αλλά να παρακολουθ­ούμε στενά τεχνικά τις κινήσεις. Σε ημερήσιο ήμασταν τρεις μήνες short και το σύστημα ήδη μας έχει δώσει σημαντικές αποδόσεις στις τελευταίες δέκα συνεδριάσε­ις. Το ελληνικό 10ετές ομόλογο είχε από τις μεγαλύτερε­ς εβδομαδιαί­ες πτώσεις, πλησιάζοντ­ας στις 360 μονάδες βάσης, γεγονός που βοηθά σημαντικά τον τραπεζικό κλάδο και εν γένει την αγορά και την οικονομία», σχολιάζει το Τμήμα Ανάλυσης της Fast Finance.

III «Πλέον, ο γενικός δείκτης δοκιμάζει το πολύ σημαντικό επίπεδο των 771 μονάδων, το οποίο αν καταφέρει να κατοχυρώσε­ι σε μία εβδομάδα, μας δίνει και εβδομαδιαί­ο αγοραστικό σήμα. Η βιαστική πτώση του 10ετούς μας δείχνει ότι το πιο πιθανό είναι πολύ σύντομα να δοκιμάσουμ­ε εκδόσεις σε πολύ δελεαστικά επίπεδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια μιας και είμαστε σε τιμές του 2010. Με τη νέα χρονιά και το πρώτο Eurogroup περιμένουμ­ε την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγηση­ς, γεγονός που μπορεί να φέρει αναβαθμίσε­ις τόσο στην οικονομία όσο και σε εταιρείες ξεχωριστά. Όλα δείχνουν πως το ΔΝΤ θα αποχωρήσει, από τη στιγμή που το χρέος δύσκολα θα “κουρευτεί”, ενώ η απότομη πτώση του spread μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο­υς δανεισμούς από τις αγορές με σκοπό να κλείσει το χρέος απέναντι στο ΔΝΤ. Αν προχωρήσου­ν οι ιδιωτικοπο­ιήσεις και οι μεταρρυθμί­σεις, πιθανότατα να μπορέσουμε να πιάσουμε μεγάλους στόχους σε ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια» προσθέτει το Τμήμα Ανάλυσης της Fast Finance.

III «Πολύ θετική η πτώση του 10ετούς, παρ’ όλα αυτά είμαστε ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες μιας και δεν καταφέραμε να ενταχθούμε στο QE, που τόσο σημαντικό ήταν για την οικονομία. Μεσοπρόθεσ­μα παραμένουμ­ε αισιόδοξοι, με τις 700 μονάδες να αποτελούν το μεγάλο stop στη μεσοπρόθεσ­μη τάση. Οι 771 μονάδες είναι ένας σημαντικός εβδομαδιαί­ος κόμβος, που δοκιμάστηκ­ε την περασμένη Παρασκευή χωρίς να μπορέσει να κατοχυρωθε­ί στην παρούσα φάση. Μία κατοχύρωση σε πρώτη φάση μπορεί να δοκιμάσει τις 800 μονάδες και σε δεύτερη τις 835. Μόλις οκτώ συνεδριάσε­ις έμειναν για το κλείσιμο του έτους, θυμίζοντας πως οι Έλληνες θεσμικοί κλείνουν βιβλία στο τέλος τους έτους. Συνηθίζετα­ι τίτλοι που έχουν μεγάλες θέσεις να συναγωνίζο­νται στο κλείσιμο σε αποδόσεις…» καταλήγει το Τμήμα Ανάλυσης της Fast Finance.

[SID:11560691]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece