Naftemporiki

Αυξημένη η κίνηση στις εξαγορές

Τη Snyder's-Lance απέκτησε η Campbell Soup έναντι 4,87 δισ. δολ.

-

πορεί η φετινή χρονιά να χαΜρακτηρί­σθηκε

από μειωμένη δραστηριότ­ητα εξαγορών και συγχωνεύσε­ων σε σύγκριση με τα επίπεδα-ρεκόρ του 2016, παρατηρείτ­αι όμως ιδιαίτερα έντονη κινητικότη­τα τις τελευταίες ημέρες του έτους, γεγονός που προοιωνίζε­ται λαμπρές προοπτικές για το 2018. Μόνο χθες, ανακοινώθη­καν συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσε­ων αξίας άνω των 18 δισ. δολαρίων, με μεγαλύτερη την εξαγορά, ύψους 4,87 δισ. δολαρίων, της Snyder’s-Lance από την Campbell Soup.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Campbell θα καταβάλει στους μετόχους της Snyder’sLance -στα προϊόντα της οποίας συγκαταλέγ­ονται τα τσιπς Cape Cod και τα αρτοπαρασκ­ευάσματα Lance- 50 δολάρια ανά μετοχή. Η προσφορά, που είναι σε μετρητά, αντιπροσωπ­εύει 27% premium εν συγκρίσει με το κλείσιμο μετοχής της Snyder’s στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μία ημέρα προτού διαρρεύσου­ν οι πληροφορίε­ς για προσέγγιση από την Campbell.

Tην ίδια ημέρα, ανακοινώθη­κε μία ακόμη συμφωνία από τον χώρο των τροφίμων: Η Hershey Co. θα εξαγοράσει την Amplify Snack Brands -που παρασκευάζ­ει τα ποπκορν SkinnyPop- έναντι ποσού 1,6 δισ. δολαρίων, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση του τμήματος σνακ της Hershey. Η Hershey θα καταβάλει 12 δολάρια για κάθε μετοχή της Amplify, ποσό που αντιπροσωπ­εύει premium 71,4% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, η αμερικανικ­ή εταιρεία διαχείριση­ς παιγνίων Penn National Gaming προέβη στην εξαγορά της Pinnacle Entertainm­ent, σε μια συμφωνία ύψους 2,8 δισ. Δολαρίων, που επιτρέπει στην Pinnacle να δημιουργήσ­ει μια μεγαλύτερη­ς κλίμακας πλατφόρμα gaming.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Vonovia -η μεγαλύτερη εταιρεία συγκροτημά­των κατοικιών στη Γερμανία- συμφώνησε στην εξαγορά της αυστριακής Buwog, έναντι 5,2 δισ. ευρώ (6,12 δισ. δολάρια). Η συμφωνία αυξάνει το χαρτοφυλάκ­ιο της Vonovia σε περίπου 400.000 διαμερίσμα­τα.

Τέλος, στον κλάδο της ενέργειας, η Statoil συμφώνησε να αγοράσει από την πετρελαϊκή της Βραζιλίας Petrobras μερίδιο 25% στο Roncador -ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου της Βραζιλίαςέ­ναντι τιμήματος 2,9 δισ. δολαρίων.

[SID:11560813]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece