Naftemporiki

Αιχμές και από τα υπόλοιπα κόμματα

-

Την προοπτική καθαρής εξόδου από το μνημόνια αμφισβήτησ­ε και η επικεφαλής της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υπογράψει «σκληρή επιτροπεία μέχρι το 2060». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από το μνημόνιο όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. «Προσπαθείτ­ε να παρουσιάσε­τε μια εικονική πραγματικό­τητα και για την ακρίβεια αναπαράγετ­ε μια γκρίζα πραγματικό­τητα» καταλόγισε στην κυβέρνηση η κα Γεννηματά. Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι αποτελούν «fake news» οι αναφορές περί εξόδου από το μνημόνιο.

Την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο αμφισβήτησ­ε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα­ς, ο οποίος χαρακτήρισ­ε «”μεγάλη απατεωνιά» τον εν λόγω ισχυρισμό και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει νέα μείωση των συντάξεων που θα φθάσει το 30% σε όλες τις συντάξεις, και αύξηση της φορολογίας που θα πλήξει χαμηλόμισθ­ους και χαμηλοσυντ­αξιούχους των 500 ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι ο Προϋπολογι­σμός του 2018 είναι ο πρώτος προϋπολογι­σμός ομαλότητας και σημείωσε ότι πλέον η χώρα δεν θα πρέπει να διαπραγματ­εύεται για να πάρει τη δόση. «Η εποχή που ο προϋπολογι­σμός χαρακτηριζ­όταν μονίμως από αποσπασματ­ικά, χωρίς σχεδιασμό και διαπραγμάτ­ευση μέτρα, έχει παρέλθει χωρίς γυρισμό» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο Κρατικός Προϋπολογι­σμός του 2018 είναι ίδιος με εκείνους που έφερνε η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. [SID:11563612]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece