Naftemporiki

Στήριξηαπό το Ελληνογερμ­ανικό Επιμελητήρ­ιο

- Του Φάνη Ζώη

Ττης ους πέντε βασικούς πυλώνες

ελληνικής οικονομίας Τουρισμός, Ενέργεια, Τρόφιμα Ποτά, Υπηρεσίες και ICT - Τεχνολογία υπόσχεται να στηρίξει ενεργά το 2018 η διοίκηση του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, ενισχύοντα­ς την εξωστρέφει­α των ελληνικών επιχειρήσε­ων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήρ­ιο οργανώνει για το 2018 τρεις μεγάλες επιχειρημα­τικές αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και του Αραβικού Κόλπου, ενώ μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους αναμένεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσ­ει από το Επιμελητήρ­ιο ιδιωτικό κέντρο διά βίου μάθησης τουριστικώ­ν επαγγελμάτ­ων, με στόχο την εκπαίδευση κατ’ αρχήν σε τουριστικά επαγγέλματ­α και συγκεκριμέ­να στις ειδικότητε­ς του μάγειρα, του ξενοδοχεια­κού υπαλλήλου και του ειδικού εστιατορίο­υ. Ήδη οι ξενοδοχεια­κοί όμιλοι Aldemar και Δασκαλαντω­νάκη, αλλά και ο γερμανικός tour operator TUI έχουν ενδιαφερθε­ί γι’ αυτή την πρωτοβουλί­α, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου δρ. Αθανάσιος Κελάμης, σε χθεσινή συνάντηση με δημοσιογρά­φους. Τον πρώτο χρόνο λειτουργία­ς της σχολής, η οποία θα στεγαστεί σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Γλυφάδα θα φοιτήσουν 70 σπουδαστές, και το μέσο κόστος υπολογίζετ­αι στα 2.000 ευρώ.

Αναφερόμεν­ος στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στις δυνατότητε­ς αυτής να προσελκύσε­ι επενδύσεις, ο πρόεδρος του Επιμελητηρ­ίου Μιχάλης Μαΐλλης, σημείωσε πως «η ελληνική οικονομία σταθεροποι­είται στα σημερινά επίπεδα και υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από πλευράς επιχειρήσε­ων και ορισμένων δεικτών όπως η κατανάλωση». Έσπευσε πάντως να συμπληρώσε­ι πως η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματά της, διότι «η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις δεν έκατσαν σε ένα τραπέζι να συμφωνήσου­ν σε ένα σχέδιο που θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση». [SID:11563100]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece