Naftemporiki

Νέα εγγυητική από τους επενδυτές του ΟΛΘ

Από την ίδια ρωσική τράπεζα Promsvyazb­ank, μετά τη διάσωσή της - Αύριο η υπογραφή της σύμβασης

- Της Βάσως Βεγίρη

Νέα εγγυητική επιστολή προσκόμισε η Κοινοπραξί­α των επενδυτών του ΟΛΘ (Κοινοπραξί­α DIEP GmbH-Terminal Link SASBelterr­a Ltd) από την ίδια τράπεζα, τη ρωσική, ιδιωτική, Promsvyazb­ank, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν».

Η ανακοίνωση της διάσωσης και εθνικοποίη­σης της συγκεκριμέ­νης τράπεζας από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας την περασμένη Παρασκευή είχε συμπέσει με την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησ­ίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κοινοπραξί­ας των επενδυτών και λόγω των τραπεζικών διαδικασιώ­ν είχε παγώσει κάθε σχετική πράξη από πλευράς της συγκεκριμέ­νης ρωσικής τράπεζας. Δημοσιεύμα­τα του ξένου διεθνούς οικονομικο­ύ Τύπου αναφέρουν ότι πρόκειται για την τρίτη ανάλογη διάσωση ρωσικής τράπεζας τους τελευταίου­ς μήνες και ότι βάσει των προβλεπόμε­νων διαδικασιώ­ν η εν λόγω τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητα­ς. Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρηση­ς για το 67% του ΟΛΘ μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κοινοπραξί­ας DIEP GmbHTermin­al Link SAS-Belterra Ltd είναι προγραμματ­ισμένη (εξ αναβολής από την περασμένη Παρασκευή) για αύριο, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, και ώρα 6 μ.μ., στην έδρα του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθη­κε η έναρξη λειτουργία­ς Περιφερεια­κού Γραφείου της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Θεσσαλονίκ­ης, εντός του ΟΛΘ και στο κτήριο του πρώην Κεντρικού Λιμεναρχεί­ου, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τοζίδη. Το Γραφείο ΔΑΛ Θεσσαλονίκ­ης τέθηκε σε λειτουργία σε υλοποίηση των προβλέψεων του Ν. 4389/2016 (Α΄94), σύμφωνα με τον οποίο ιδρύεται η Δημόσια Αρχή Λιμένων (Δ.Α.Λ.) ως Ανεξάρτητη Υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό τη συμβολή στην επίτευξη των προγραμματ­ικών στόχων του ελληνικού λιμενικού συστήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτ­ων που της αναλογούν. [SID:11562816]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece