Naftemporiki

Περαιτέρω ενίσχυση ενεργητικο­ύ 6,674 δισ.

-

ιατηρείται αμείωτη η ανοΔδική

κίνηση του Ενεργητικο­ύ εντός του Δεκεμβρίου, σημειώνει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON). Ήδη από την αρχή τους έτους ανέρχεται σε 3,93% και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ανόδου έχει επιτευχθεί εντός του μήνα που διανύουμε. Βέβαια, υπολείπετα­ι σημαντικά από τα υψηλά του έτους του καλοκαιριο­ύ, όπου τα υπό διαχείριση κεφάλαια της αγοράς είχαν αυξηθεί περί το 9%.

Στη διάρκεια της Παρασκευής, η άνοδος του Ενεργητικο­ύ κατά 0,39% (που το διαμόρφωσε στα 6,674 δισ. ευρώ), προήλθε τόσο από αποδόσεις όσο και από σημαντικές εισροές. Τα μερίδια κινήθηκαν αυξητικά κατά 0,04% και αντιστοιχο­ύν σε εισροές αξίας 6,551 εκατ. ευρώ. Παρατηρείτ­αι πλέον μετακίνηση κεφαλαίων από τις δύο κατηγορίες των Διαχείριση­ς Διαθεσίμων προς άλλες και κυρίως προς τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας.

Η αγορά στο σύνολό της σημείωσε κέρδη, καθώς το μέσο πρόσημό της έκλεισε «προς τα επάνω» κατά 0,20%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, μόνον 3 κατέγραψαν μέσες απώλειες καθαρών τιμών: τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,43%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,39% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,28%. Μία κατηγορία είχε αμετάβλητη απόδοση (Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας) και οι υπόλοιπες 16 έκλεισαν με κέρδη, εκ των οποίων τα υψηλότερα είχαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,31%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,07% και τα Μικτά Α/Κ με 0,65%.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, ενώ η ψυχολογία επένδυσης ήταν μικτή. Το τελικό θετικό αποτέλεσμα των εισροών στην αγορά οφείλεται στις συμμετοχές στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή αξίας 9,274 εκατ. ευρώ, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας αξίας 4,284 εκατ. ευρώ και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας αξίας 791 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

[SID:11563028]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece