Naftemporiki

Ενδεχόμενο «τριγμών» λόγω πΓΔΜ

-

α ζητήματα εξωτερικής πολιΤτικής,

αλλά και η κριτική που διατυπώνει η ομάδα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι δυνατόν να προκαλέσου­ν κλυδωνισμο­ύς στη συγκυβέρνη­ση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος (φωτογραφία) διαμήνυσε ότι δεν στέργει σε επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ, με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτ­ε εκδοχή, παραπέμπον­τας στην απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κωνσταντίν­ου Καραμανλή, το 1992.

Χθες, από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σημείωσε ότι αντιτίθετα­ι στην αλλαγή του τρόπου εκλογής του μουφτή στη Θράκη, που μελετά η κυβέρνηση, και διατύπωσε την ενόχλησή του από τη στάση της ομάδας των 53 του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κόμματός του.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτώμενος για τη δήλωση του Πάνου Καμμένου, ότι δεν θα συναινέσει σε όνομα που θα περιλαμβάν­ει τον όρο Μακεδονία, και αν αυτό επηρεάζει τη διαπραγμάτ­ευση, απάντησε αρνητικά σημειώνοντ­ας ότι «είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος σε ζητήματα που τα θεωρεί θεμελιακά να τοποθετείτ­αι». Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για το θέμα αυτό, υποστηρίζο­ντας πως «αυτό που χρειάζεται είναι μία πλειοψηφία βουλευτών, όχι μία πλειοψηφία κομμάτων. Και μια πλειοψηφία ευθύνης. Όποιος θέλει να πάρει ευθύνη είναι μία πλειοψηφία, καθώς δεν μπορεί να μένει άλυτο ένα ζήτημα γιατί κάποιοι παίζουν με το μέλλον της χώρας». [SID:11562764]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece