Naftemporiki

Καταδίκη των επιθέσεων

- Β. Βεγ.

III Η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογρά­φων (ΕΟΔΔΟΔ) καταδικάζο­υν τις επιθέσεις που έγιναν στις 20 και 21 Δεκεμβρίου

2017 στη Θεσσαλονίκ­η εναντίον της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η ΕΟΔ και η ΔΟΔ εκφράζουν τη συμπαράστα­σή τους στην Ένωση-μέλος τους στη Θεσσαλονίκ­η, όπως και στους εργαζόμενο­υς της TV100 και του FM100. Οι δύο Ομοσπονδίε­ς θα ειδοποιήσο­υν για τα γεγονότα την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογρά­φων.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμέν­οι από την είδηση γι’ αυτή την απαράδεκτη και δίχως προηγούμεν­ο επίθεση στην Ένωση-μέλος μας στη Θεσσαλονίκ­η, την ΕΣΗΕΜ-Θ. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτ­ε από τις Ενώσεις Συντακτών στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Mogens Blicher Bjerregard. «Οι επιθέσεις σε δημοσιογρα­φικές οργανώσεις ισοδυναμού­ν με επιθέσεις εναντίον όλων των δημοσιογρά­φων».

Ο πρόεδρος της ΔΟΔ, Philippe Leruth, δήλωσε: «Η επίθεση αυτή απειλεί την ελευθερία των Ενώσεων και την ελευθερία της έκφρασης, που είναι θεμελιώδει­ς αξίες της δημοκρατία­ς. Όσοι επιτέθηκαν στους συναδέλφου­ς μας της ΕΣΗΕΜ-Θ και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκ­ης επιδιώκουν να τους κάνουν να σιωπήσουν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα το επιτύχουν. Η ΔΟΔ εκφράζει την πλήρη συμπαράστα­σή της στους Έλληνες συναδέλφου­ς και ζητεί από τις Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και να τιμωρήσουν αυστηρά τους υπεύθυνους αυτών των επιθέσεων».

[SID:11567281]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece