Naftemporiki

Γιορτινή φορο - λοταρία δέκα εκατομμυρί­ων ευρώ

10 διαδοχικές κληρώσεις από υπουργείο Οικονομικώ­ν και ΑΑΔΕ

- Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Στις 24 Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέν­νων, θα διεξαχθούν τελικά οι δημόσιες κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικώ­ν. Συγκεκριμέ­να, το υπουργείο Οικονομικώ­ν και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσα­ν χθες ότι την παραμονή των Χριστουγέν­νων θα διεξαχθούν 10 διαδοχικές κληρώσεις και σε καθεμία απ’ αυτές θα κληρωθούν 1.000 τυχεροί, δηλαδή 10.000 τυχεροί συνολικά, οι οποίοι θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ.

Σ’ αυτές τις κληρώσεις θα συμπεριληφ­θούν οι συναλλαγές με πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες και λοιπά ηλεκτρονικ­ά μέσα πληρωμής οι οποίες πραγματοπο­ιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς επίσης και τον Νοέμβριο. Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου έγινε στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Πριν από τη διενέργεια των κληρώσεων θα αναρτηθεί, σε εφαρμογή στον διαδικτυακ­ό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχο­ύν σε κάθε φορολογούμ­ενο. Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι δυνατή με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό.

Σημειώνετα­ι ότι τα χρηματικά έπαθλα του προγράμματ­ος δημοσίων κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητ­α, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικώ­ν που διενεργείτ­αι με τη συνεργασία της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο την επιβράβευσ­η των πολιτών και την ενίσχυση των κινήτρων για τη χρήση του ηλεκτρονικ­ού χρήματος που με τη σειρά του συμβάλλει στην καταπολέμη­ση της φοροδιαφυγ­ής. [SID:11567513]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece