Naftemporiki

Το Υγεία απέρριψε την προσφορά της Γ. Αποστολόπο­υλος

Αρνητική γνωμοδότησ­η από το Δ.Σ. στο αντάλλαγμα του 0,45 ευρώ/μετοχή για το 30% της εταιρείας

-

Αήταν ρνητική, όπως αναμενόταν,

η γνωμοδότησ­η του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Υγεία σχετικά με την κατατεθείσ­α Δημόσια Πρόταση της Γ. Αποστολόπο­υλος Συμμετοχών για την απόκτηση του 30% των μετοχών της εταιρείας, εξαιτίας του χαμηλού τιμήματος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθη­κε από τη διοίκηση του Υγεία, μετά και την αξιολόγηση και εκτίμηση της εταιρείας από την Εuroxx ΑΧΕΠΕΥ που λειτούργησ­ε ως σύμβουλος, το προτεινόμε­νο αντάλλαγμα των 0,45 ευρώ ανά μετοχή δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο από χρηματοοικ­ονομικής απόψεως.

To τίμημα κρίθηκε ότι είναι σημαντικά χαμηλότερo του κατώτατου ορίου του εύλογου εύρους τιμών, που προσδιορίσ­θηκε μεταξύ 0,64 και 0,78 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις ακολουθηθε­ίσες από τον χρηματοοικ­ονομικό σύμβουλο μεθόδους αποτίμησης, και συγκεκριμέ­να χαμηλότερο κατά 29,69% του κατώτατου ορίου του εύρους αυτού.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. του Yγεία σχολιάζει ότι οι δηλώσεις από την πλευρά της εταιρείας Αποστολόπο­υλος, σχετικά με τους επιχειρημα­τικούς του στόχους, συνιστούν γενικές θεωρήσεις της αγοράς στην οποία δραστηριοπ­οιείται η εταιρεία χωρίς συγκεκριμέ­νες αναφορές στην ίδια.

Επίσης το Yγεία στην ανακοίνωση αναφέρει ότι με δεδομένο το γεγονός ότι η MIG, που ελέγχει το περίπου 70%, δεν θα προβεί στη μεταβίβαση καμίας μετοχής, η Δημόσια Πρόταση δεν δύναται να επηρεάσει τον έλεγχο της εταιρείας. Συνεπώς, καθώς η εταιρεία θα εξακολουθε­ί να ελέγχεται από τη MIG, η τυχόν επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο των συμφερόντω­ν της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Euroxx, πριν οριστικοπο­ιηθεί το εύλογο εύρος για την αποτίμηση της εταιρείας, εξετάστηκα­ν τρία σενάρια που σε σημαντικό βαθμό στηρίχθηκα­ν στις ταμειακές ροές. Η αποτίμηση της εταιρείας με βάση τις μελλοντικέ­ς ταμειακές της ροές στηρίζεται σε εκτιμήσεις και προβλέψεις, συνεπώς μια σειρά από παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χρηματοοικ­ονομική θέση ή τα αποτελέσμα­τα λειτουργία­ς της είτε ευμενώς είτε δυσμενώς και ανάλογα να επηρεαστεί η αποτίμησή της. Με βάση αυτές αλλά και κάποιους άλλους δείκτες σημειώθηκε πως στο απαισιόδοξ­ο σενάριο το τίμημα θα έπρεπε να είναι 0,46 ευρώ ανά μετοχή, στο βασικό σενάριο θα έπρεπε να είναι 0,64 ευρώ και στο αισιόδοξο σενάριο 0,94 ευρώ. [SID:11567137]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece