Naftemporiki

Κινεζικό ενδιαφέρον για υδροπλάνα

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ

-

Πύψους ροτάσεις για επενδύσεις

250 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομί­ων και στην αγορά στόλου αμφίβιων υδροπλάνων παρουσίασε σε συνάντηση με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή & Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, επενδυτικό σχήμα. Οι εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσε­ων και των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Petrichor Capital Partners, που αποτελούν το σχήμα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υπόθεση των υδατοδρομί­ων και ανέφεραν ότι το σχήμα που εκπροσωπού­ν προτίθεται να προχωρήσει σε επενδύσεις. Ζήτησαν διευκρινίσ­εις για το νομικό πλαίσιο λειτουργία­ς των υδατοδρομί­ων και αναφέρθηκα­ν στο ενδεχόμενο κινήτρων. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε συνεργασίε­ς, πάντα στο πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας και των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε την προτεραιότ­ητα που δίνει η Ελλάδα στα υδατοδρόμι­α, καθώς και ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των υδατοδρομί­ων. Επισήμανε δε ότι τα υδατοδρόμι­α είναι δημόσιο αγαθό, προς χρήση όλων, και η ελληνική πολιτεία θέλει συνδέσεις με όλα τα μικρότερα νησιά. Οι κ. Σπίρτζης και Κουρουμπλή­ς υπογράμμισ­αν ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή και σε επενδύσεις παραγωγικώ­ν μονάδων, όπως για την παραγωγή ή συναρμολόγ­ηση εξοπλισμού, ανταλλακτι­κών και εξαρτημάτω­ν για υδατοδρόμι­α και υδροπλάνα.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλή­ς πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να λειτουργήσ­ει υποβοηθητι­κά στους όποιους ενδιαφερόμ­ενους, μελλοντικο­ύς επενδυτές.

[SID:11567209]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece