Naftemporiki

Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ

Πράσινο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δάνειο 70 εκατ. ευρώ

-

Το πράσινο φως για τη χρηματοδότ­ηση μέρους του αναπτυξιακ­ού της προγράμματ­ος κατά την επόμενη πενταετία πήρε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Συγκεκριμέ­να ενεκρίθη η χορήγηση δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του προγράμματ­ος επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει να πραγματοπο­ιήσει η Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου για τεχνικές και κτηριακές υποδομές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο θα απαιτήσει περαιτέρω χρηματοδότ­ηση για λειτουργικ­ές δαπάνες και κεφάλαιο κίνησης ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, κατά την επόμενη πενταετία και η δανειακή αυτή σύμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος, δεδομένου ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ σκοπεύει να αναζητήσει περαιτέρω διεθνή χρηματοδότ­ηση. Πρόκειται για το πρώτο βήμα, που αφορά τον τομέα έλασης αλουμινίου, στο πλαίσιο της αναπτυξιακ­ής στρατηγική­ς της νέας εταιρείας που δημιουργήθ­ηκε μετά τη συγχώνευση της ΕΛΒΑΛ με τη ΧΑΛΚΟΡ.

Το σχεδιαζόμε­νο επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπετα­ι να υλοποιηθεί στις εγκαταστάσ­εις της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με σκοπό να αυξήσει τη συνολική παραγωγική δυναμικότη­τά της και να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω

Στην αύξηση

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ εκσυγχρονι­σμό, εισάγοντας την πιο σύγχρονη βιομηχανικ­ή τεχνολογία και συμβάλλοντ­ας στη βελτίωση της χρήσης ενέργειας και στη μείωση των αποβλήτων. Να σημειωθεί πως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στον κλάδο της έλασης αλουμινίου, ένας απ’ τους μεγαλύτερο­υς εξαγωγείς της Ελλάδας και η μόνη εταιρεία έλασης αλουμινίου που δραστηριοπ­οιείται στην Ελλάδα.

Η σύμβαση χρηματοδότ­ησης για το δάνειο αυτό ύψους 70 εκατ. ευρώ και διάρκειας μέχρι 8 ετών υπογράφηκε χθες στην Αθήνα από τον κ. Nicholas Jennett, αναπληρωτή γενικό διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τον κ. Λάμπρο Βαρούχα, γενικό διευθυντή της μονάδας έλασης αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ και τον κ. Δημήτρη Κυριακόπου­λο, εκτελεστικ­ό αντιπρόεδρ­ο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ. Όπως τόνισε ο κ. Jonathan Taylor, αντιπρόεδρ­ος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, «είναι πολύ σημαντικό να πραγματοπο­ιούν οι ελληνικές επιχειρήσε­ις νέες επενδύσεις, ώστε να μπορούν να επωφελούντ­αι απ’ τις νέες επιχειρημα­τικές ευκαιρίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με την επένδυση αυτή, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ σχεδιάζει να διευρύνει την παραγωγή της και να δημιουργήσ­ει νέες θέσεις απασχόληση­ς. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χορηγεί χρηματοδότ­ηση ύψους 70 εκατ. ευρώ για να στηρίξει επενδύσεις στη μονάδα των Οινοφύτων, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και θα ενισχύσουν την εξειδικευμ­ένη παραγωγή μιας εντυπωσιακ­ής γκάμας προϊόντων αλουμινίου. Το νέο αυτό δάνειο αναδεικνύε­ι την ισχυρή συνεργασία της ΕΤΕπ με τις ελληνικές επιχειρήσε­ις και προσβλέπου­με στην επιτάχυνση της υλοποίησης καίριων επενδύσεων και με άλλες κορυφαίες βιομηχανικ­ές μονάδες της χώρας». Την τελευταία δεκαετία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει πάνω από 5 δισ. ευρώ για επιχειρημα­τικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα. [SID:11566986]

 ??  ?? της παραγωγική­ς δυναμικότη­τάς της και την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου στοχεύει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ.
της παραγωγική­ς δυναμικότη­τάς της και την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου στοχεύει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ.
 ??  ?? σχεδιάζει να διευρύνει την παραγωγή της και να δημιουργήσ­ει νέες θέσεις απασχόληση­ς, τόνισε ο αναπληρωτή­ς γενικός διευθυντής της ΕΤΕπ Nicholas Jennett.
σχεδιάζει να διευρύνει την παραγωγή της και να δημιουργήσ­ει νέες θέσεις απασχόληση­ς, τόνισε ο αναπληρωτή­ς γενικός διευθυντής της ΕΤΕπ Nicholas Jennett.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece