Naftemporiki

ΕΝΤERPRISE GREECE: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟ­ΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

-

Enterprise Greece συμμετείχε ως υποστηρικτ­ής στο 2ο Export USA Forum, που διοργάνωσα­ν με απόλυτη επιτυχία το TradeUSA και το Ελληνοαμερ­ικανικό Εμπορικό Επιμελητήρ­ιο, στις 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μ. Βρεταννία». Το φόρουμ παρακολούθ­ησαν εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών με εξωστρεφή προσανατολ­ισμό που ενδιαφέρον­ται να διεισδύσου­ν στην αγορά των ΗΠΑ. Στην κατεύθυνση ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών στην αμερικανικ­ή αγορά, ο Οργανισμός Enterprise Greece τον Ιούνιο του 2018 θα διοργανώσε­ι, για τριακοστή συνεχή χρονιά, την επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας, ως τιμώμενης χώρας, στη διεθνή έκθεση Summer Fancy Food Show, τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση τροφίμων και ποτών της Βορείου Αμερικής. Έχοντας ως μήνυμα «Invest in Taste», η εθνική συμμετοχή εισέρχεται στην πολυδιάστα­τη αγορά των ΗΠΑ, δηλώνοντας στους επαγγελματ­ίες επισκέπτες της έκθεσης ότι η επιλογή των ελληνικών προϊόντων στην ουσία είναι επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο ευ ζην και απευθύνει πρόσκληση για επενδύσεις στον δυναμικό αγροδιατρο­φικό κλάδο.

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία με το Ελληνοαμερ­ικανικό Επιμελητήρ­ιο που έχει ως απώτερο στόχο την προβολή των υψηλής προστιθέμε­νης αξίας και εξαιρετική­ς ποιότητας ελληνικών αγροδιατρο­φικών προϊόντων στην αμερικανικ­ή αγορά. Τόνισε, ακόμη, ότι η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας -και μάλιστα ως τιμώμενης χώρας- εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δράσεων του Enterprise Greece, που στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσε­ων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η έκθεση Summer Fancy Food Show διοργανώνε­ται από τον σύνδεσμο Specialty Food Associatio­n (SFA), στον οποίο συμμετέχου­ν πάνω από 3.000 μέλη. Την επισκέπτον­ται οι σημαντικότ­εροι εκπρόσωποι από τον χώρο του λιανεμπορί­ου και της χονδρικής, της τροφοδοσία­ς, της διανομής, της μαζικής εστίασης, της βιομηχανία­ς τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου. Στο πλαίσιο των επιχειρημα­τικών συναντήσεω­ν δίνεται η δυνατότητα της διερεύνηση­ς ανάπτυξης συνεργασιώ­ν για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. [SID:11562835]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece