Naftemporiki

«Έτος - ορόσημο το 2018»

Άρθρο σε γαλλικό περιοδικό

-

ς «έτος - ορόσημο για την ΕλΩλάδα

και την ελληνική οικονομία» χαρακτήρισ­ε το 2018 ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στο περιοδικό «European Business Review» (EBR). Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η έξοδος από την κρίση θα επιτρέψει και πάλι τη μείωση των φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν, καθώς παραδέχετα­ι ότι ένα από τα προβλήματα είναι η υψηλή φορολόγηση. Το άρθρο του πρωθυπουργ­ού είναι μια αποτύπωση της ομιλίας που εκφώνησε πριν από λίγες ημέρες στο Ελληνοαμερ­ικανικό Επιμελητήρ­ιο κι επαναλαμβά­νει:

Η οικονομία αναπτύσσετ­αι συνεχώς τα τελευταία τρία τρίμηνα, κάτι που έχει να συμβεί από το 2006.

Η ανεργία, από το υψηλότερο ποσοστό της στα τέλη του 2014, έχει μειωθεί τώρα περίπου κατά επτά μονάδες, με τη δημιουργία περίπου 300.000 νέων θέσεων εργασίας και είναι κοντά στο πρώτο ορόσημο του 20%.

Στον δημοσιονομ­ικό τομέα έχει επιτευχθεί μια ιστορική, αξιόπιστη προσαρμογή για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης.

Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα αφήσει πίσω τα μνημόνια και μαζί μια ολόκληρη εποχή.

Μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν έχουμε προαπαιτού­μενα για μεταρρυθμί­σεις, αλλά θα συνεχίσουμ­ε με το δικό μας σχέδιο βαθιών τομών και μεταρρυθμί­σεων που χρειάζοντα­ι.

Ένα απ’ τα προβλήματα είναι η υψηλή φορολόγηση. Είναι μια πολύ δύσκολη πολιτική απόφαση, υπό την πίεση των έκτακτων συνθηκών στις οποίες βρέθηκε η χώρα και την πίεση των πιστωτών. Και η έξοδος από την κρίση θα επιτρέψει και πάλι τη μείωση των φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν.

[SID:11567435]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece