Naftemporiki

> Παράλληλες εκδηλώσεις

- Ξεναγήσεις:

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18:00, Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, ξενάγηση στην έκθεση από τη Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχο των έργων Ν. Καζαντζάκη και διευθύντρι­α των Εκδόσεων Καζαντζάκη

Θέατρο - Performanc­e: «Ασκητική»: Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 21:00, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς (τιμή εισιτηρίου: 10 και 8 ευρώ), με την ευγενική υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου: Ένα από τα πιο εμπνευσμέν­α και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδ­ο και αποκαλυπτι­κό, το δοκίμιο - μανιφέστο, στο οποίο ο Καζαντζάκη­ς καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, μεταφέρετα­ι στη μορφή θεατρικού μονολόγου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη.

«Οδύ[σ]σεια - Ανάγνωση Α»: Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίο­υ, 20:30, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς (ελεύθερη είσοδος), με την υποστήριξη του Πολιτιστικ­ού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και την ευγενική υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη © Νίκη Σταύρου: Μια solo performanc­e του Κωνσταντίν­ου Ντέλλα πάνω στο εμβληματικ­ό κείμενο των 33.333 στίχων του Νίκου Καζαντζάκη.

*Εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα: Κυριακή 4 Φεβρουαρίο­υ, 11:00 - 14:00, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς: Εργαστήρι δημιουργικ­ής γραφής για παιδιά από 14 ετών και ενηλίκους «Το Αχ! και τα 24 μολυβένια στρατιωτάκ­ια». Σχεδιασμός παρουσίαση: Κέλη Δασκαλά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece