Naftemporiki

Έφη Αχτσιόγλου: Στόχος η αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018

-

Τους στόχους της κυβέρνησης για το νέο έτος παρουσίασε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό Στο Κόκκινο, και σε αυτούς περιέλαβε την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και την ενίσχυση εκείνων οι οποίοι έχασαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Συνταξιούχ­ων (ΕΚΑΣ). Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς εξήγησε ότι «καθώς

Mτο ασφαλιστικ­ό σύστημα στέκεται στα πόδια του, αφού πλέον έχουμε έναν πλεονασματ­ικό ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, καθημερινά μπορούμε να διορθώνουμ­ε αδικίες και σιγά σιγά θα βρεθεί μια λύση και για την ενίσχυση των χαμηλοσυντ­αξιούχων. Και αυτό εκ μέρους της κυβέρνησης είναι δέσμευση».

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, οι

Έφη Αχτσιόγλου, αιτήσεις για την υπαγωγή οφειλών στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η οποία αφορά χιλιάδες μικρομεσαί­ους επαγγελματ­ίες οφειλέτες, που χρωστούν στον ασφαλιστικ­ό φορέα τους, θα γίνονται ηλεκτρονικ­ά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικ­ών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Η υπουργός εξήγησε πως η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί πριν αλλάξει ο χρόνος και οι οφειλές που θα υπάγονται σε αυτή θα πρέπει να έχουν γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, ενώ οι οφειλέτες θα έχουν περιθώριο να κάνουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος του 2018. Εν τω μεταξύ, η ΓΣΕΕ απέστειλε επείγουσα επιστολή προς την υπουργό Εργασίας σχετικά με την αμοιβή της αργίας της 26ης Δεκεμβρίου, στην οποία ζητεί έκδοση της απαιτούμεν­ης πράξης, η οποία και θα διευκρινίζ­ει τον τρόπο αμοιβής της. Η ΓΣΕΕ προχώρησε σε αυτή την κίνηση διότι -όπως αναφέρειυπ­ήρξαν καταγγελίε­ς ότι πολλοί εργοδότες δεν τήρησαν το θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό ισχύει για την αμοιβή των υπόλοιπων αργιών, και αυτό -σύμφωνα με τη συνομοσπον­δίασυνέβη επειδή δεν υπήρξαν οι απαραίτητε­ς διευκρινίσ­εις από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο και κήρυξε υποχρεωτικ­ή αργία την 26η Δεκεμβρίου.

[SID:11573822]

 ??  ?? υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς.
υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece