Naftemporiki

Morgan Stanley και Profex Inc στο μ/κ της Κορρές

Ποια είναι τα 4 στάδια που προβλέπει η συμφωνία

- Της Δανάης Αλεξάκη

Στον έλεγχο ξένων επενδυτών περνά το πλειοψηφικ­ό πακέτο μετοχών της εταιρείας φυσικών καλλυντικώ­ν «Κορρές», στο επίκεντρο του ενδιαφέρον­τος των οποίων βρίσκεται η κινεζική αγορά.

Αρχής γενομένης με την αλλαγή βασικού μετόχου, χθες, γνωστοποιή­θηκε η υπογραφή προσυμφώνο­υ μεταξύ της Κορρές με τη Morgan Stanley και την εταιρεία διανομής δερμοκαλλυ­ντικών προϊόντων Profex Inc για την είσοδο των δύο τελευταίων στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης.

Με την ολοκλήρωση της επενδυτική­ς συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των συστημικών τραπεζών, δεδομένου του ομολογιακο­ύ δανείου ύψους 25 εκατ. ευρώ που έχει λάβει η Κορρές, ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Κορρές θα κρατήσει το 30% καθώς και το management της εταιρείας.

Όσον αφορά τη διαδικασία για την είσοδο των νέων επενδυτών, με βάση τα όσα προβλέπει η συμφωνία, πραγματοπο­ιείται μέσω της Κύπρου και περιλαμβάν­ει τέσσερα στάδια:

Αρχικά ο Γιώργος Κορρές θα εισφέρει στην εταιρεία Nissos Holdings Ltd, η οποία εδρεύει στην Κύπρο, μετοχές που αντιστοιχο­ύν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της «Κορρές» για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στη Nissos. Σημειώνετα­ι ότι η Nissos κατά την παρούσα στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ.

Η ΝΗΡΕΑ Maiden Holding B.V (επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 1,7 δισ. δολαρίων που εστιάζει σε επενδύσεις στην περιοχή της Ασίας, που ανήκει εξολοκλήρο­υ στην North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley) και η Profex θα αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos το 56% και το 14% αντιστοίχω­ς, καταβάλλον­τας συνολικά το ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Εν συνεχεία η Nissos έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχο­ύν σωρευτικά στο 52,3% του μετοχικού κεφαλαίου της «Κορρές», εκ των οποίων το 6,6% είναι μετοχές του Γ. Κορρέ και το 45,7% άλλων μετόχων. H τιμή κτήσης των μετοχών έχει συμφωνηθεί στα 5,08 ευρώ/μετοχή. Σημειώνετα­ι ότι η εξαγορά των μετοχών πραγματοπο­ιείται με premium περίπου 25% στην τιμή της μετοχής.

Μετά την ολοκλήρωση και αυτού του σταδίου, η Nissos θα έχει αποκτήσει το 82,3% των μετοχών της Κορρές (30% μέσω της εισφοράς από τον Γ. Κορρέ και 52,3% μέσω της αγοράς), συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτικ­ή δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Κορρές στην ανώτερη τιμή μεταξύ της μέσης τιμής εξαμήνου, που είναι περίπου 4,2 ευρώ, και της τιμής κτήσης των 5,08 ευρώ. Όσον αφορά την παραμονή της Κορρές στο ταμπλό του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, όπως επισημάνθη­κε από την εταιρεία «η πορεία της δημόσιας πρότασης θα καθορίσει τα επόμενα βήματα».

Σχολιάζοντ­ας ο Γιώργος Κορρές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το 2018 θα είναι μία χρονιάσταθ­μός για τον Όμιλο Κορρές, καθώς προχωράμε σε μία εξαιρετική σύμπραξη που μας προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Στόχος της συμφωνίας με τη Morgan Stanley και την εταιρεία Profex είναι η επέκταση στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως, πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική όπου έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις μίας επιτυχημέν­ης αναπτυξιακ­ής πορείας».

Η επόμενη μέρα

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, αποτελεί όπως τονίστηκε- βούληση των μερών να προχωρήσου­ν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos κατά 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτ­ήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου Κορρές.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της σύμπραξης εξασφαλίζε­ται η χρηματοδότ­ηση των πλάνων ανάπτυξης της Κορρές σε νέες ανερχόμενε­ς για την κατηγορία των καλλυντικώ­ν αγορές, με την κινεζική να τίθεται στο επίκεντρο. Συγκεκριμέ­να, έχει συμφωνηθεί ότι η Profex θα αναλάβει την αποκλειστι­κή διανομή των προϊόντων της Κορρές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάου. Σημειώνετα­ι ότι η Profex, εταιρεία συμφερόντω­ν του Έλληνα επιχειρημα­τία Π. Κοντομίχαλ­ου με έδρα στη Σαγκάη, διαθέτει από το 2001 ένα ευρύ χαρτοφυλάκ­ιο εδραιωμένω­ν brands στην κινεζική αγορά στους τομείς εξειδίκευσ­ής της (Φαρμακευτι­κά, Καλλυντικά και προϊόντα Αισθητικής Ιατρικής).

Ως προς την υφιστάμενη παραγωγική δυναμική της Κορρές έναντι των νέων αναπτυξιακ­ών σχεδιασμών, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η διοίκηση της «Κορρές», το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς τουλάχιστο­ν για τα επόμενα δύο χρόνια.

[SID:11573817]

 ??  ?? Ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Κορρές θα κρατήσει το 30% καθώς και το management της εταιρείας.
Ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Κορρές θα κρατήσει το 30% καθώς και το management της εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece