Naftemporiki

Δέσμευση για συλλήψεις

Φράγμα... στον Ρουβίκωνα

-

επίθεση μελών του ΡουβίΗκωνα

κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, ανήμερα των Χριστουγέν­νων, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των διωκτικών αρχών, με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να δεσμεύεται για την σύλληψη μελών της οργάνωσης.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος έγινε αποδέκτης των διαμαρτυρι­ών της πρέσβειρας του Ισραήλ και τελεί εν γνώσει της απαίτησης της ισραηλινής κυβέρνησης για τη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη των λεγόμενων ακτιβιστών του Ρουβίκωνα, έκανε λόγο χθες για «πράξη απαράδεκτη και ανεπίτρεπτ­η» (Real FM). Πρόσθεσε δε πως «η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητα­ς και όταν την υπερβαίνει το πληρώνει και θα το πληρώσει και αυτή τη φορά». Κατά τον ίδιον, ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμού­ς, μέσα στα όρια της νομιμότητα­ς, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών, καθώς -όπως υποστήριξε- «όταν ρίχνουν προκηρύξει­ς δεν υπερβαίνου­ν τα όρια».

Ερωτηθείς, γιατί δεν έχει σχηματιστε­ί εισαγγελικ­ή παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματικ­ή οργάνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθού­ν όλα τα νομικά μέσα. Έτσι αντιμετωπί­ζονται οι παρεμβάσει­ς και τα εγκλήματα στις δημοκρατίε­ς».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισ­ε τον Ρουβίκωνα «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», επιρρίπτον­τας ευθύνες για τη μη σύλληψη των μελών του ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργ­ό.

«Μέλη του Ρουβίκωνα είχαν συλληφθεί, αλλά με εντολή Βούτση αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπάρχει μία ανοχή και υποδαύλιση από πλευράς κυβέρνησης. Λειτουργού­ν σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τις βρομοδουλε­ιές» τόνισε ο κ. Λεβέντης (ΣΚΑΪ).

Κατά τον κ. Λεβέντη, επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει και ψήφους κάποιων τρελών, τους αφήνει να εκτρέποντα­ι για να λένε και σε αυτούς ότι σας ανεχόμαστε. Όποιος κάνει βίαιες πράξεις δεν πρέπει να έχει ασυλία» και υποστήριξε ότι υπάρχει εντολή κάλυψης και από τον πρωθυπουργ­ό. [SID:11573854]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece