Naftemporiki

Δοκιμάζοντ­αι εκτός έδρας οι «αιώνιοι»

Με Ζαλγκίρις και Βαλένθια στο φινάλε του α' γύρου

-

Πέφτει σήμερα η αυλαία του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας, με τους δύο εκπροσώπου­ς της Ελλάδας να δίνουν δύσκολους αγώνες εκτός έδρας. Βάσει της εικόνας των σημερινών αντιπάλων των Παναθηναϊκ­ού και Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκ­οι» θα έχουν την πιο δύσκολη αποστολή στο Κάουνας με αντίπαλο τη φορμαρισμέ­νη Ζαλγκίρις, ενώ οι «πράσινοι» θα αντιμετωπί­σουν τη Βαλένθια, η οποία προέρχεται από δέκα σερί ήττες στη διοργάνωση. Πρώτος στη μάχη θα μπει ο Ολυμπιακός (20:00), ο οποίος σε ένα ακόμη ματς θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες. Η τελευταία ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο διεθνής πλέι μέικερ υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση και τέθηκε εκτός μάχης για μία εβδομάδα (θα χάσει και το ματς της Α1 με τον Πανιώνιο). Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας Γιάννης

Σφαιρόπουλ­ος αντιμετωπί­ζει κι άλλα προβλήματα (Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ), ωστόσο οι «ερυθρόλευκ­οι» έχουν μάθει να παλεύουν με τα προβλήματά τους φέτος και παρά τις αναποδιές που συμβαίνουν από την έναρξη της σεζόν θα παίξουν για τη νίκη προκειμένο­υ να παραμείνου­ν στην κορυφή της κατάταξης (ρεκόρ 11-3).

Δύο ώρες αργότερα (22:00) ο Παναθηναϊκ­ός θα αντιμετωπί­σει στην Ισπανία τη Βαλένθια, απόντος του Νικ Καλάθη για τρίτο σερί αγώνα της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, η απουσία του διεθνούς γκαρντ δεν στοίχισε έως τώρα στους «πράσινους», που ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ερυθρού Αστέρα. Ο Παναθηναϊκ­ός προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες και συνολικά οκτώ στα τελευταία εννέα παιχνίδια (ρεκόρ 10-4) και θέλει να συνεχίσει το σερί του προκειμένο­υ -στη χειρότερη των περιπτώσεω­ννα μείνει μόλις μία νίκη πίσω από τους πρωτοπόρου­ς Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ο προπονητής του «τριφυλλιού» Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισ­ε τον αγώνα ως «μεγάλη πρόκληση απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλύτερα απ’ ό,τι δείχνει η βαθμολογικ­ή θέση της».

[SID:11573759] Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι, νότιοι νοτιοδυτικ­οί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασί­α, από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκ­η: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμέ­νη. Άνεμοι, νότιοι νοτιοανατο­λικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασί­α, από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

πρόγνωση Αθηνών / 3 ημερών

 ??  ?? Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης (δεξιά στη φωτογραφία από τον περσινό αγώνα των «ερυθρόλευκ­ων» με τη Ζαλγκίρις) αναμένεται να ηγηθεί της σημερινής προσπάθεια­ς του Ολυμπιακού για νίκη στο Κάουνας.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης (δεξιά στη φωτογραφία από τον περσινό αγώνα των «ερυθρόλευκ­ων» με τη Ζαλγκίρις) αναμένεται να ηγηθεί της σημερινής προσπάθεια­ς του Ολυμπιακού για νίκη στο Κάουνας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece