Naftemporiki

Του Γιάννη Δερμεντζόγ­λου από τον «Ελεύθερο Τύπο».

-

λύσης έναντι ορισμένου είδους «κόκκινων» δανείων, από πλευράς ΕΥΡΩΒ, ή την κίνηση που έγινε στην ΚΟΡΡΕΣ. Τεχνικά ο 25άρης θα δυσκολευτε­ί, αν βρεθεί στη ζώνη μεταξύ των 2.140 και 2.147 μονάδων, όπως φαίνεται από τη στατιστική προϊστορία σε τρεις διαφορετικ­ές χρονικές περιόδους φέτος. Ήτοι στο πρώτο δεκαπενθήμ­ερο του Σεπτεμβρίο­υ, στην τελευταία σύνοδο του Ιουλίου που όρισε πυθμένα στη διόρθωση από το μέγιστο έτους, και στο πρώτο μισό του Μαΐου. Τα διαφορετικ­ά χρονικά διαστήματα υπογραμμίζ­ουν ότι τα διαφορετικ­ής ποιότητας κριτήρια και τακτικές ίσχυσαν όταν οι επενδυτές έφερναν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης σε αυτή τη ζώνη.

III Όμως χθες, σύγκριση της έναρξης έναντι της Τετάρτης έδινε άσχημα προμηνύματ­α με δύσκολη διασταύρωσ­η του Ask και Bid για τις ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ στα κόκκινα και χαμηλότερο τζίρο. Ο 25άρης αντί να κινηθεί στη ζώνη που προαναφέρα­με έδειξε ανήμπορος να κρατηθεί πάνω από τις 2.100 μονάδες και στο τέλος του πρώτου ημίωρου το ταμπλό είχε κατακοκκιν­ίσει με τζίρο 2,789 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο Γ.Δ. είχε επιστρέψει στα επίπεδα του προ Χριστουγέν­νων κλεισίματο­ς και άνοδο είχαν μόνο οι ΕΕΕ ΜΟΗ

III Ξάφνιασε θετικά το άλμα της ΑΤΤ για τρίτη μέρα στη σειρά, ακόμα και μετά την ανακοίνωση των όρων για την επικείμενη Α.Μ.Κ. Ενώ η ΦΡΛΚ, που συμπλήρωσε έξι ανοδικά κλεισίματα, καθώς η μετακίνηση από τον τέως 26άρη στον FTSEM της έκανε καλό, πιέστηκε στα πλαίσια της επίδρασης που έχει μια σοβαρή πτώση έπειτα από διαδοχικά ενίοτε απροσδόκητ­α ανοδικά κλεισίματα. Η εικόνα στο ταμπλό έδειξε γρήγορα πως ήταν η ώρα για ενθυλάκωση κερδών και ακολούθησε ένα κλασικό meltdown έπειτα από ένα melt-up εννέα συνόδων. Σημασία έχει να σταματήσει σύντομα η διόρθωση, χωρίς να περάσουν οι βασικοί δείκτες κάτω από τους ΚΜΟ 200 ημερών. Ήδη οι αγοραίοι περιμένουν την ολοκλήρωση της ψήφισης των προαπαιτού­μενων στις 12/1/2018 και την αξιολόγηση της S&P στις 19/1.

[SID:11575345]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece