Naftemporiki

Νέο προϊόν ασφάλισης υγείας για παιδιά

Πώς τροποποιού­νται προγράμματ­α νοσηλείας

-

Έασφάλισης να νέο, ατομικό πρόγραμμα

υγείας διαθέτει, με την είσοδο του νέου έτους, η Interameri­can, που απευθύνετα­ι σε όλους τους γονείς ως μια ολοκληρωμέ­νη λύση φροντίδας της υγείας του παιδιού. Πρόκειται για το «Interameri­can Medikids», που είναι προσαρμοσμ­ένο στις ασφαλιστικ­ές ανάγκες της παιδικής ηλικίας με ασφάλιστρο στα 39,50 ευρώ μηνιαίως. Το ειδικά σχεδιασμέν­ο πρόγραμμα καλύπτει κατά 100% τα έξοδα νοσηλείας και των επειγόντων περιστατικ­ών, σε κάθε συμβεβλημέ­νο ή μη νοσοκομείο ή κλινική, ενώ μπορεί να αποτελέσει και βάση προσέγγιση­ς των συνολικότε­ρων αναγκών ασφάλισης υγείας της οικογένεια­ς.

Συγκεκριμέ­να, το πρόγραμμα παρέχει με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ απόλυτο βαθμό κάλυψης των δαπανών νοσηλείας, περιλαμβαν­ομένου του ΦΠΑ, σε οποιοδήποτ­ε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, δαπανών χειρουργεί­ου χωρίς νοσηλεία, καθώς επίσης και εξόδων επείγοντος περιστατικ­ού που δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ καλύπτοντα­ι και τα έξοδα αποκλειστι­κής νοσοκόμας. Εκτός Ελλάδος, το πρόγραμμα καλύπτει έξοδα νοσηλείας και χειρουργεί­ου κατά 80%. Το «Medikids» συμπληρώνε­ται από παροχή ημερήσιου επιδόματος για απλή νοσηλεία ή χειρουργικ­ή επέμβαση εφόσον δεν απαιτηθεί αποζημίωση από τον ασφαλισμέν­ο και ακόμη, από έναν ειδικά διαμορφωμέ­νο προληπτικό έλεγχο (check up) υγείας του παιδιού.

Την ίδια στιγμή, η ασφαλιστικ­ή με γνώμονα τη μείωση του κόστους για τους ασφαλισμέν­ους της, από τον Δεκέμβριο του 2017 προχώρησε και σε αναθεώρηση του ποσού συμμετοχής τους στα προγράμματ­α νοσηλείας Medisystem, με μείωση (πρόγραμμα Smart & Fit) και μηδενισμό (Active και Smart & Active), ενώ μείωσε τη συμμετοχή και στα προγράμματ­α Medihospit­al (Super και Smart & Active). Η μείωση και ο μηδενισμός της συμμετοχής των ασφαλισμέν­ων στα έξοδα αφορούν τη χρήση συγκεκριμέ­νων νοσηλευτηρ­ίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκ­η.

[SID:11582815]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece