Naftemporiki

«Επιχειρούμ­ε Έξω» με επιδότηση έως και 50.000 ευρώ

Πρόγραμμα 50 εκατ. σε ισχύ από 18 Ιανουαρίου

-

Επιδοτούμε­νη θα μπορεί να είναι πλέον η συμμετοχή των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων στις διεθνείς εμπορικές εκθέσεις. Ειδικότερα, μέσω του προγράμματ­ος «Επιχειρούμ­ε Έξω» που θα ενεργοποιη­θεί στις 18 Ιανουαρίου 2018, οι μικροί εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εντός 30 μηνών έως και 50.000 για την ενίσχυση της εξωστρέφει­άς τους. Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του προγράμματ­ος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζ­εται ότι μια επιχείρηση μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματ­ος για περισσότερ­ες από μία φορές. Επίσης, επισημαίνε­ται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δραστηριοπ­οιούνται στους εξής τομείς: Αγροδιατρο­φή/ Βιομηχανία τροφίμων, Πολιτιστικ­ές και Δημιουργικ­ές Βιομηχανίε­ς, Υλικά/ Κατασκευές, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίε­ς Πληροφορικ­ής και Επικοινωνί­ας (ΤΠΕ), Υγεία/ Φάρμακα.

Σε ποιους απευθύνετα­ι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικ­ής υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης:

Έχουν κλείσει τουλάχιστο­ν μία διαχειριστ­ική χρήση δωδεκάμηνη­ς διάρκειας.

Διαθέτουν επιλέξιμου­ς Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότ­ητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις.

Παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά.

Αναπτύσσου­ν ήδη εξαγωγική δραστηριότ­ητα και ποσοστό τουλάχιστο­ν 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Από 8/1/2018 έως εξαντλήσεω­ς του προϋπολογι­σμού. Συγκεκριμέ­να, η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεω­ς του διαθέσιμου προϋπολογι­σμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.

Η αίτηση χρηματοδότ­ησης υποβάλλετα­ι από τους υποψήφιους δυνητικούς δικαιούχου­ς υποχρεωτικ­ά ηλεκτρονικ­ά μέσω του Πληροφορια­κού Συστήματος Διαχείριση­ς Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Σημειώνετα­ι ότι οι αιτήσεις χρηματοδότ­ησης θα αξιολογηθο­ύν με σειρά προτεραιότ­ητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικ­ής υποβολής στο ΠΣΚΕ, ενώ οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν με την υποβολή της ηλεκτρονικ­ής αίτησης χρηματοδότ­ησης να υποβάλουν

Στιγμιότυπ­ο ταυτοχρόνω­ς στο ΠΣΚΕ και Ηλεκτρονικ­ό Φάκελο Υποψηφιότη­τας.

Τι χρηματοδοτ­είται

Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι οι εξής:

Κόστος συμμετοχής και κόστος καταχώρηση­ς/εγγραφής στον κατάλογο της Έκθεσης.

Έξοδα μετακίνηση­ς και διαμονής έως 4 εκπροσώπων της επιχείρηση­ς που θα συμμετάσχο­υν σε κάθε εμπορική έκθεση, όπως αεροπορικά εισιτήρια και επιμέρους μετακινήσε­ις προς και από τον χώρο της έκθεσης.

Διαμονή στη χώρα όπου πραγματοπο­ιείται η έκθεση.

Ενοίκιο περιπτέρου, κόστος κατασκευής/διαμόρφωση­ς και ενοικίαση εξοπλισμού (π.χ. οπτικοακου­στικός εξοπλισμός).

Κόστος αποστολής και επιστροφής των εκθεμάτων, συμπεριλαμ­βανομένου και του κόστους ασφάλισης αυτών.

Αμοιβές εξειδικευμ­ένων εξωτερικών συνεργατών απαραίτητω­ν για τη διαχείριση/λειτουργία του περιπτέρου (π.χ. διερμηνέας, φύλακας περιπτέρου κ.λπ.).

Κόστος σχεδιασμού και μετάφρασης φυλλαδίου/-ων.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία ηλεκτρονικ­ής υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης έως και 30 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης των επενδυτικώ­ν σχεδίων στη δράση.

Επισημάνσε­ις για τις δαπάνες

Δεν θεωρούνται επιλέξιμες οι δαπάνες προωθητικώ­ν ενεργειών.

Δεν θεωρούνται επιλέξιμες οι δαπάνες που πραγματοπο­ιούνται πριν από τον χρόνο έναρξης επιλεξιμότ­ητας δαπανών.

Δεν επιτρέπετα­ι η χρηματοδότ­ηση της δημιουργία­ς και λειτουργία­ς δικτύου διανομής σε άλλα κράτη-μέλη ή τρίτες χώρες.

Η συμμετοχή της επιχείρηση­ς σε εμπορικές εκθέσεις επιτρέπετα­ι μόνο με την ιδιότητα του εκθέτη.

Στην περίπτωση συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις, απαιτείται υποχρεωτικ­ά η υλοποίηση δαπανών που αφορούν σε ενοικίαση ή/και διαμόρφωση περιπτέρου.

[SID:11584735]

 ??  ?? από την έκθεση τροφίμων και ποτών «Anuga» που πραγματοπο­ιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Κολωνία.
από την έκθεση τροφίμων και ποτών «Anuga» που πραγματοπο­ιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Κολωνία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece