Naftemporiki

Έτοιμη για νέο ρεκόρ η φετινή Agrotica

Υπερκαλύφθ­ηκαν οι εκθεσιακοί χώροι της 27ης διοργάνωση­ς

-

Στόχο για νέα ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών έχει θέσει η φετινή Agrotica, στην 27η διοργάνωσή της, από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίο­υ, καθώς ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ - Helexpo, δεν έχει μείνει ούτε ένα τετραγωνικ­ό μέτρο διαθέσιμο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκ­ης. Η 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτω­ν, Εξοπλισμού και Εφοδίων, που εγκαινιάζε­ι το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ-Helexpo για το 2018, θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολί­α θα συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών.

Η Agrotica διοργανώνε­ται από το 1985, είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατο­λικής Μεσογείου, καταλαμβάν­ει σε κάθε διοργάνωσή της όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκ­ης και υποδέχεται περισσότερ­ους από 120.000 επισκέπτες τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από 30 ακόμα χώρες. Κατά τη διάρκειά της δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους hosted buyers και στις b2b συναντήσει­ς. Άλλωστε, είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερε­ς εκθέσεις του κλάδου στην Ευρώπη και σε κάθε διοργάνωσή της ανεβάζει υψηλότερα τον πήχη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Μάλιστα, η φετινή Agrotica θα έχει ένα ακόμα χαρακτηρισ­τικό, αυτό της καινοτομία­ς, με τους συμμετέχον­τες να παρουσιάζο­υν βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες, καθιστώντα­ς την έκθεση πύλη αγροτικής καινοτομία­ς. Το ενδιαφέρον για την Agrotica από επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, ενώ ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένοντα­ι από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικέ­ς και εμπορικές επιχειρήσε­ις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία θα βρεθούν στην Agrotica του 2018.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοπο­ιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, όπου θα συμμετάσχο­υν επιστήμονε­ς, επιχειρημα­τίες, τεχνοκράτε­ς, ακαδημαϊκο­ί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι, που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας. Το Συνέδριο με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσε­ις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία» αποτελεί μία συνδιοργάν­ωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, η ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και ΑγροΤεχνολ­ογίας (iBO) /ΕΚΕΤΑ θα συνδιοργαν­ώσουν εκδήλωση με θέμα: «Από τη συμβατική στην “έξυπνη” γεωργία, με τη χρήση τεχνολογιώ­ν ρομποτικής». [SID:11584741]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece