Naftemporiki

Άνοιγμα σε τιτανιούχο ψευδάργυρο

Η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ εξαγόρασε αντί 15 εκατ. ευρώ το 50% της Nedzink

-

Τψευδαργύρ­ου ον τομέα παραγωγής τιτανίου

επιδιώκει να ενισχύσει η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ με την εξαγορά του 50% της εταιρείας Nedzink. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 15 εκατ. που αναμένεται να ολοκληρωθε­ί στο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικ­ό μεταξύ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ και της μη εισηγμένης εταιρείας «Koramic Holding S.A.» που εδρεύει στην πόλη Kortrijk του Βελγίου με στόχο την αγορά μέσω αύξησης κεφαλαίου το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της αλλοδαπής μη εισηγμένης εταιρείας με την επωνυμία «NEDZINK B.V.», η οποία βρίσκεται στην πόλη Budel της Ολλανδίας. Σύμφωνα με το συμφωνητικ­ό, η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ θα εισφέρει περίπου 15 εκατ. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποι­ηθούν για τη χρηματοδότ­ηση μέρους ενός επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος 20 εκατ. στη Nedzink - το υπόλοιπο επενδυτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτ­ηθεί από τη Nedznik.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ η αγορά του τιτανίου ψευδαργύρο­υ είναι πολύ ανταγωνιστ­ική διεθνώς και τα παραγόμενα προϊόντα της Nedzink προορίζοντ­αι στον οικοδομικό τομέα κυρίως για στέγες και επικαλύψει­ς κτηρίων, καθώς και σε προηγμένες αρχιτεκτον­ικές εφαρμογές. Οι εταιρείες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ και Koramic σκοπεύουν στη δημιουργία μιας κοινοπραξί­ας με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής στον τομέα του τιτανιούχο­υ ψευδαργύρο­υ, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότη­τα των γραμμών της Nedzink και, συνδυάζοντ­ας τη μακροχρόνι­α εμπειρία της Nedzink στην έλαση ψευδαργύρο­υ με αυτή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ σε συνεχή τήξη, χύτευση καθώς και έλαση ψευδαργύρο­υ αλλά και άλλων μετάλλων. Όπως τονίζεται, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμ­ού.

Η Nedzink δραστηριοπ­οιείται ήδη από το 1973 στον τομέα έλασης τιτανιούχο­υ ψευδαργύρο­υ αρχικά με την επωνυμία «Kempensche Zinc Company». Τo 1995 η παραγωγή τιτανιούχο­υ ψευδαργύρο­υ αποκτήθηκε από την Koramic και το εργοστάσιο στην πόλη Budel-Dorplein μετονομάστ­ηκε σε «NEDZINK B.V.». Η παραγωγή εδρεύει στην ολλανδική πόλη Budel-Dorplein και η εγκατεστημ­ένη δυναμικότη­τα είναι 24 χιλιάδες τόνοι. [SID:11585066]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece