Naftemporiki

Υψηλές γιορτινές επιδόσεις για την Cosmote

Αυξημένη κατά 150% η κίνηση μέσω του δικτύου 4G μεταξύ Χριστουγέν­νων και Πρωτοχρονι­άς

-

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε κατά τις φετινές εορτές η κίνηση δεδομένων από το δίκτυο της Cosmote. Πρωταθλητέ­ς στην κίνηση ήταν οι ορεινές περιοχές και το Άγιον Όρος. Ειδικότερα, η συνολική κίνηση των mobile data το διάστημα μεταξύ Χριστουγέν­νων και Πρωτοχρονι­άς (23/12/2017 - 1/1/2018) με την ανταλλαγή των εορταστικώ­ν μηνυμάτων, videos και insta stories, έφτασε το 1,9 petabytes, σημειώνοντ­ας αύξηση κατά 75% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικά μέσω δικτύου 4G και 4G+ η κίνηση δεδομένων υπερδιπλασ­ιάστηκε (+150%), φθάνοντας το 1,1 petabytes.

Οι ορεινοί προορισμοί, όπως -μεταξύ άλλων- το Πήλιο, τα Ιωάννινα, η Καλαμπάκα, η Νάουσα και το Νευροκόπι Δράμας, κατέγραψαν υπερδιπλάσ­ια κίνηση σε mobile data μέσω του δικτύου της Cosmote. Στο Άγιον Όρος, τη Φωκίδα (Δελφοί και Δωρίδα), τη Φθιώτιδα (Στυλίδα και Αμφίκλεια / Ελάτεια), την Ολυμπία, τη Δυτική Μάνη και τις Σέρρες η κίνηση υπερπενταπ­λασιάστηκε. Στο μεταξύ και τα νησιά σημείωσαν μεγάλη αύξηση στην κίνηση δεδομένων. Ειδικότερα, σε Ρόδο, Κω, Ύδρα, Σαντορίνη, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Χάλκη και Άγιο Ευστράτιο η κίνηση υπερδιπλασ­ιάστηκε.

Εντυπωσιακ­ή αύξηση της τάξης του 280% σημείωσε και η κίνηση data roaming μέσω του δικτύου της Cosmote, γεγονός που αποδίδεται στη διάθεση των υπηρεσιών roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στις χώρες εντός του Ενιαίου Οικονομικο­ύ Χώρου της Ε.Ε.

Οι roamers παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας που χρησιμοποί­ησαν το δίκτυο Cosmote να φτάνουν τους 150.000 την περίοδο των Χριστουγέν­νων. Η Cosmote έχει συνεργασία για LTE roaming με περισσότερ­α από 130 δίκτυα παγκοσμίως.

[SID:11584928]

 ??  ?? Η συνολική κίνηση δεδομένων από το δίκτυο της Cosmote κατά τη φετινή εορταστική περίοδο έφτασε τo 1,9 petabytes.
Η συνολική κίνηση δεδομένων από το δίκτυο της Cosmote κατά τη φετινή εορταστική περίοδο έφτασε τo 1,9 petabytes.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece