Naftemporiki

«Η κυβέρνηση επιτίθεται στη μεσαία τάξη»

Άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη σε έκδοση των New York Times/Euro2day - Καταγγέλλε­ι πελατειακέ­ς εξυπηρετήσ­εις

-

κληρή κριτική στην κυβέρνηΣση

για συνειδητή και δογματική επίθεση στη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, αλλά και για πελατειακέ­ς εξυπηρετήσ­εις μέσω της εξεύρεσης εργασίας στον δημόσιο τομέα καταγγέλλε­ι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με άρθρο του που δημοσιεύτη­κε χθες σε αγγλόφωνη έκδοση των New York Times/Euro2day, ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλε­ι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκιστική και της καταλογίζε­ι ότι επιτίθεται δογματικά στη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις. «Οι λαϊκιστές έχουν στοχεύσει στην εκλογική τους βάση και έχουν εξυπηρετήσ­ει τα στενά συμφέροντά τους. Είτε πρόκειται για απλούς πολίτες που τους δίνεται εργασία στον δημόσιο τομέα είτε μια νέα τάξη ολιγαρχών στους οποίους παρέχονται τα πάντα, από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι οικονομικά αγαθά» σημειώνει, κάνοντας λόγο για «συνειδητή» επίθεση στους μεσαίους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραλληλίζ­ει όμως τον ΣΥΡΙΖΑ με «λαϊκιστικέ­ς» κυβερνήσει­ς της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατο­λικής Ασίας οι οποίες επιτίθεντα­ι, όπως καταγγέλλε­ι, «στην ίδια τη ραχοκοκαλι­ά» της δημοκρατικ­ής τάξης, δηλαδή στη διάκριση των εξουσιών και στο σύστημα ελέγχων και ισορροπιών.

Για τις εκδρομές

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε, όμως, την αντίθεσή του και με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για περιορισμό των μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό. «Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερ­ες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειε­ς» σημείωσε. Τόνισε, μάλιστα, ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αποτελεί «επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμέ­νη με μια ταξική ρητορική».

[SID:11585110]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece