Naftemporiki

Συμφωνίες για είκοσι επιβατηγά σε 24 μήνες

Βραβείο καλύτερου broker στα Greek Shipping Lloyd's List Awards 2017

-

Ιο διαίτερα ενεργός παραμένει

τομέας αγοραπωλησ­ιών στην αγορά επιβατηγών πλοίων την τελευταία διετία, παρά το γεγονός ότι η ακτοπλοΐα στη χώρα μας δέχεται πιέσεις ως αποτέλεσμα της πολυετούς οικονομική­ς κρίσης.

Η εταιρεία Masters’ Shipping, η οποία έλαβε και το βραβείο του καλύτερου broker της χρονιάς στα Greek Shipping Lloyd’s List Awards 2017, έχει μεσολαβήσε­ι για συμφωνίες 20 επιβατηγών πλοίων τους τελευταίου­ς 24 μήνες.

Η Masters’ Shipping έχει «κλείσει» συνολικά περισσότερ­α από 1.000 συμβόλαια αγοραπωλησ­ίας για επιβατηγά πλοία από την ίδρυσή της, το 1965, και μετά. Θεωρείται ότι είναι η πρώτη εταιρεία διεθνώς που ασχολήθηκε και ειδικεύτηκ­ε στις αγοραπωλησ­ίες και ναυλώσεις αποκλειστι­κά για επιβατηγά πλοία.

Όσον αφορά τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με σχετική αναφορά της εταιρείας, έχει ολοκληρώσε­ι την πώληση πέντε συμβατικών επιβατηγών πλοίων. Πρόκειται για το «Λατώ» και το «Ιεράπετρα Λ» στα οποία η Masters’ Shipping ήταν δύο φορές broker στην αγοραπωλησ­ία.

Επίσης έκλεισε το deal για το «Aqua Spirit», το οποίο η εταιρεία έχει πουλήσει συνολικά τρεις φορές. Επίσης έκλεισε το συμβόλαιο και για τη πώληση του κρουαζιερό­πλοιου «Aegean Paradise», ενώ συμμετείχε ως σύμβουλος του αγοραστή στην πώληση του «Aqua Jewel».

Από πλευράς ταχύπλοων, η εταιρεία πούλησε συνολικά 10 μονάδες, μεταξύ των οποίων τα «Condor Vitesse», «Condor Express», «Queen Star» και «Paros Jet».

Τέλος, η εταιρεία έκλεισε και τις χρονοναυλώ­σεις τεσσάρων συμβατικών πλοίων. Πρόκειται για τα ιταλικής ιδιοκτησία­ς «Forza», «Corragio» και «Audacia», που ναύλωσε η ΑΝΕΚ, και το «Kriti I» της ΑΝΕΚ που ναύλωσε στην GNV.

[SID:11594010]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece