Naftemporiki

Συμφωνία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ για μίσθωση τρένων

-

υμφωνία για μίσθωση τεσΣσάρων

μηχανών (δύο ηλεκτράμαξ­ες και δύο ντιζελάμαξ­ες) για δύο συν τρία χρόνια από τη ΓΑΙΑΟΣΕ υπογράφει την ερχόμενη Τετάρτη η Rail Cargo Logistics Goldair, με τα πρώτα ιδιωτικά τρένα να αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο ελληνικό δίκτυο το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένο­υ να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία η Rail Cargo Logistics, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα που, με δικά της μέσα, κάνει χρήση του σιδηροδρομ­ικού δικτύου.

Η εταιρεία στην πρώτη φάση λειτουργία­ς θα διαθέσει τέσσερις λοκομοτίβε­ς, δύο ηλεκτρικές και δύο πετρελαιοκ­ίνητες (αυτές που θα ενοικιαστο­ύν από τη ΓΑΙΑΟΣΕ), καθώς και 160 βαγόνια μικτού τύπου. Η πλειονότητ­α του τροχαίου υλικού θα έρθει από το δίκτυο των αυστριακών σιδηροδρόμ­ων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας.

Η Rail Cargo φιλοδοξεί να πραγματοπο­ιήσει εμπορευματ­ικά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης στο κέντρο logistics που διατηρεί στη Σίνδο και στη συνέχεια από τη Σίνδο στην Ειδομένη και στο Ικόνιο (το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς).

Όπως έχει ανακοινώσε­ι η εταιρεία, το επιχειρησι­ακό σχέδιό της περιλαμβάν­ει:

Καθημερινά δρομολόγια στον σιδηροδρομ­ικό άξονα Ειδομένης - Θεσσαλονίκ­ης.

Καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκ­ης, με σκοπό την εμπορευματ­ική σιδηροδρομ­ική διασύνδεση των δύο μεγαλύτερω­ν αστικών κέντρων της χώρας μας και παράλληλα των δύο μεγαλύτερω­ν λιμανιών.

Τακτικά δρομολόγια στο δίκτυο Προμαχώνας - Θεσσαλονίκ­η Ασπρόπυργο­ς.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει ανακοινώσε­ι ότι στόχος είναι να ξεκινήσει πλήρες μεταφορικό έργο στον άξονα Θεσσαλονίκ­η Ειδομένη με δικά της βαγόνια από το β’ εξάμηνο του έτους, συνδέοντας με καθημερινά δρομολόγια την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκ­η.

Σήμερα το μεταφορικό έργο της εταιρείας υποστηρίζε­ται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αντιπροσωπ­εύει το 25% του ετήσιου τζίρου της. [SID:11595042]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece