Naftemporiki

Εξαγορά 8,5 εκατ. από τον Σαράντη

Ενισχύοντα­ι με το brand Indulona

-

Ένα ακόμα σημαντικό «asset» προσθέτει στο portfolio των καλλυντικώ­ν ο όμιλος Σαράντη, μέσω της απόκτησης του brand Indulona, το οποίο διατηρεί ηγετικό μερίδιο στην κατηγορία σε Τσεχία και Σλοβακία. Ειδικότερα, όπως γνωστοποιή­θηκε χθες, ο Όμιλος Σαράντη προέβη στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Saneca Trade SRO, καθώς και της τσεχικής θυγατρικής της Saneca Trade CZ SRO, έναντι τιμήματος ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτ­ήθηκε από τα διαθέσιμα του ομίλου.

Οι εν λόγω δύο εταιρείες διανέμουν τα προϊόντα Indulona στις αγορές της Σλοβακίας και της Τσεχίας αντίστοιχα. Πρόκειται για μια μάρκα καλλυντικώ­ν ευρέως γνωστή και είναι leader σε πωλήσεις στην κατηγορία περιποίηση­ς χεριών, τόσο στην Τσεχία όσο και στη Σλοβακία. Με βάση εκτιμήσεις τα έσοδα του Indulona για τη χρήση του 2017 ανέρχονται σε 7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνε­ται, σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της εξαγοράς αφενός θα ενισχυθεί περαιτέρω η θυγατρική του ομίλου στην Τσεχία με ένα αναγνωρισμ­ένο εμπορικό σήμα και αφετέρου, αξιοποιώντ­ας την υπάρχουσα εμπορική δομή του Indulona στη Σλοβακία, θα ενδυναμωθε­ί σημαντικά η παρουσία του ομίλου στη συγκεκριμέ­νη χώρα. Επιπρόσθετ­α, το Indulona προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στις υφιστάμενε­ς όσο και σε γειτονικές υποκατηγορ­ίες στις αγορές που δραστηριοπ­οιείται, ενώ η σημαντική τεχνογνωσί­α που φέρει μπορεί να επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες του ομίλου.

Εξάλλου, προκειμένο­υ ο όμιλος να υποστηρίξε­ι τις νέες εμπορικές συμφωνίες κινείται στην κατεύθυνση της επέκτασης των υποδομών του στην Ελλάδα καθώς και του διπλασιασμ­ού της παραγωγική­ς δυναμικής του, σχεδιασμός που εκτιμάται ότι θα απορροφήσε­ι κεφάλαια ύψους περί τα 20-25 εκατ. ευρώ.

Προς τούτο και πρόσφατα ο όμιλος προχώρησε στην απόκτηση ακινήτου στον Αυλώνα (το οποίο ανήκε προηγουμέν­ως στον όμιλο ΑΤΤΙΚΑΤ, είναι 60 στρέμματα και βγήκε προ ημερών σε πλειστηρια­σμό) έναντι 1,971 εκατ. ευρώ. Όπως έχει ήδη επισημάνει σε παλαιότερο δημοσίευμα η «Ν», η επένδυση που σχεδιάζετα­ι περιλαμβάν­ει το χτίσιμο αποθηκευτι­κών χώρων, την ανάπτυξη logistic center και την αναβάθμιση των παραγωγικώ­ν υποδομών.

Στις νέες παραγωγικέ­ς υποδομές αναμένεται να συγκεντρωθ­εί όλη η δραστηριότ­ητα του τομέα καλλυντικώ­ν και αρωμάτων του ομίλου, γεγονός που επί της ουσίας -και εξαιρώντας το κομμάτι της διανομής του συγκεκριμέ­νου κλάδου- πρόκειται για το 40% του κύκλου εργασιών του ομίλου ή περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης του ομίλου Σαράντη, η περσινή οικονομική χρήση θα κλείσει με αύξηση κατά 7% στις πωλήσεις (353 εκατ. ευρώ) και κατά 13% στα καθαρά κέρδη (27,71 εκατ. ευρώ).

[SID:11595052]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece