Naftemporiki

Συμμετοχή με 10 εκατ. στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ

-

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχε­ι στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρημα­τικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βασικό στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσε­ων της περιοχής.

Σκοπός του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτ­ικών εργαλείων που θα διευκολύνο­υν υφιστάμενε­ς αλλά και νέες επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται σε καινοτόμου­ς και δυναμικούς τομείς της οικονομίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότ­ηση, παρακάμπτο­ντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς. Όπως επισημαίνε­ται, ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτ­ικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμο­ύ κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώ­σεις, και αφετέρου με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κ.τ.λ.

Τελικοί αποδέκτες θα είναι νέες και υφιστάμενε­ς πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις της Περιφέρεια­ς, ανεξαρτήτω­ς της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρημα­τικές δραστηριότ­ητες. [SID:11598691]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece