Naftemporiki

Ενημέρωση επενδυτών για εταιρείες χωρίς άδεια

-

Τεφιστά ην προσοχή των επενδυτών

με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει περιέλθει στη γνώση της η λειτουργία εταιρειών οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες λήψης διαβίβασης και εκτέλεσης εντολών σε εξωχρηματι­στηριακά παράγωγα (forex, Cfd) μέσω ηλεκτρονικ­ών πλατφορμών και οι οποίες δεν διαθέτουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς να παρέχουν επενδυτικέ­ς υπηρεσίες στην Ελλάδα, ούτε διαθέτουν σχετικό διαβατήριο από εποπτική αρχή άλλου κράτους-μέλους. Για τον λόγο αυτό, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικο­ί στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθεντα­ι να συνεργαστο­ύν ή συνεργάζον­ται, σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησ­ης και εποπτείας τους.

Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνο­υν την ύπαρξη άδειας λειτουργία­ς των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς ή των αντίστοιχω­ν εποπτικών αρχών άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η Ε.Κ. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία MG GREECE, με έδρα την Αθήνα (Βουλής 17), καθώς και οι διαδικτυακ­ές εταιρείες - πλατφόρμες «F1PRO MARKET» και «CAC400» δεν δύνανται να παρέχουν στην Ελλάδα επενδυτικέ­ς υπηρεσίες σε χρηματοπισ­τωτικά μέσα, καθώς και να κατέχουν χρήματα επενδυτών.

Επισημαίνε­ται ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3606/2007 η παροχή επενδυτικώ­ν υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικώ­ν δραστηριοτ­ήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικέ­ς κυρώσεις.

[SID:11598433]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece