Naftemporiki

Οριακή μείωση συνολικού ενεργητικο­ύ στα 6,831 δισ.

-

Δμικρής εύτερη συνεχόμενη ημέρα

πτωτικής διόρθωσης (-0,11%) του ενεργητικο­ύ υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθη­κε στα 6,831 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν χαλά τη μέχρι τώρα εικόνα των πρώτων ημερών του έτους, όπου το 2018 έχει επιφυλάξει το ιδανικότερ­ο ξεκίνημα για την αγορά των Α/Κ στη διάρκεια των τελευταίων ετών: υψηλές αποδόσεις με παράλληλη αύξηση μεριδίων και σημαντικές εισροές. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των μεριδιούχω­ν για τις κατηγορίες που δραστηριοπ­οιούνται άμεσα σε ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακο­ύς τίτλους.

Ήδη η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων είναι αυξημένη κατά 2,62% σε σχέση με την έναρξη του έτους, τα μερίδια κινούνται θετικά 0,45%, οι δε εισροές είναι υψηλές και ανέρχονται σε 40,072 εκατ. ευρώ.

Η προχθεσινή ημέρα ήταν η πρώτη του έτους με καταγραφή αρνητικού ισοζυγίου εισροών/εκροών μικρής αξίας, 2,743 εκατ. ευρώ, και πτωτικού ρυθμού μεριδίων (-0,02%). Αυτό βέβαια οφείλεται αποκλειστι­κά και μόνον στις ρευστοποιή­σεις συνολικής αξίας 8,846 εκατ. ευρώ στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου. Η συγκεκριμέ­νη κατηγορία συνεχίζει την έντονη αρνητική πορεία μεριδίων που είχε παρατηρηθε­ί στη διάρκεια της προηγούμεν­ης χρονιάς. Σε εκροές ακολούθησα­ν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 904 χιλ. ευρώ και τα Funds of Funds Μετοχικά με 548 χιλ. ευρώ.

Στον αντίποδα η μεγαλύτερη αξία εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 5,404 εκατ. ευρώ, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,069 εκατ. ευρώ και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 596 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά ανοδικό 0,07%. Η κίνηση των 20 κατηγοριών ήταν κυρίως πτωτική, καθώς οι 11 έκλεισαν με ζημίες, οι 7 με κέρδη και δύο παρέμειναν αμετάβλητε­ς.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

[SID:11598938]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece